Kura sonuçları e-Devlet ve TOKİ sitesinde

04:00, 28/04/2026, SalıG: Güncelleme: 04:04, 28/04/2026, Salı
Yeni Şafak
Kura sonuçları e-Devlet ve TOKİ sitesinde
Murat Kurum, Recep Tayyip Erdoğan.

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul'da 100 bin konutun kura çekim işlemleri sona erdi.

Böylece 81 ilde 500 bin sosyal konut için kura süreci tamamlanmış oldu. İl il noter huzurunda çekilen kuralar sonucu ev sahibi olacak vatandaşlar belirlendi. İstanbul'da 3 gün süren kura çekimi sonucunda 100 bin hak sahibi belirlendi. Süreç, YouTube üzerinden canlı yayınlandı ve binlerce vatandaş kura anlarını anbean takip etti. Projede 1 milyon 72 bin 660’ı İstanbul’dan olmak üzere Türkiye genelinde toplam 5 milyon 242 bin kişinin başvurusu geçerli başvuru olarak kabul edildi. İl il noter huzurunda çekilen kuralar sonucu ev sahibi olacak vatandaşlar belirlendi. Dün İstanbul kurasının sona ermesiyle birlikte projenin kura takvimi tamamlandı. Böylece 29 Aralık 2025-27 Nisan 2026 tarihleri arasında 81 ilde 506 bin 499 hak sahibi belirlenmiş oldu. İstanbul'da kura sonucu belirlenen hak sahiplerinin listesi noter onayının ardından TOKİ'nin resmi web sitesi “https://talep.toki.gov.tr/500binkonut/istanbul” adresinde yayınlanacak. Vatandaşlar, kura sonuçlarını e-Devlet üzerinden TOKİ/ Konut Projeleri Kura Sonuç ve Proje Durum Sorgulama sekmesinden de öğrenebilecek.

Evlerimizi en kısa sürede teslim edeceğiz

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da kura çekimi işlemlerinin tamamlandığını, noter onayının ardından listenin TOKİ'nin sitesinde yayınlanacağını duyurdu. Kurum mesajında, "Yüzyılın Konut Projesi'nde ilk aşama tamam. İstanbul’da 100 bin yuvamızın kuralarını çektik, sahiplerini belirledik. Noter onayı sonrası kesin listeleri toki.gov.tr’den öğrenebilirsiniz. Böylece İstanbul ile birlikte 81 ilimizde tüm kura süreçlerini tamamlamış olduk. Şimdi hızla temelleri atacak, evlerimizi en kısa sürede teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 500 bin ailemizi daha ev sahibi yapacağız" ifadelerine yer verdi.

TOKİ İstanbul kuraları açıklanıyor: Gözler kura sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranında
Ekonomi
TOKİ İstanbul kuraları açıklanıyor: Gözler kura sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranında
Fed Başkanı Powell resmi görev süresi dolmadan önceki son toplantısına hazırlanıyor
Ekonomi
Fed Başkanı Powell resmi görev süresi dolmadan önceki son toplantısına hazırlanıyor
Ruslar vermedi, Türkler daha büyüğünü yaptı: Suda yüzen dev Rize'de ortaya çıktı
Ekonomi
Ruslar vermedi, Türkler daha büyüğünü yaptı: Suda yüzen dev Rize'de ortaya çıktı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026