21 yıl sonra derin bir nefes
04:00, 17/09/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren Nisanur Deniz, Yeni Şafak’a konuştu.
Kalbinde büyük bir delik bulunan ve kalpten akciğerlerine kan götüren damar doğuştan gelişmeyen 21 yaşındaki Nisanur Deniz, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde 8 saatlik operasyonla hayata tutundu. Deniz’in oksijen seviyesi yüzde 80’i geçti.
Doğuştan kalp hastası olan 21 yaşındaki Nisanur Deniz, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde hayata tutundu. Kalbinde büyük bir delik bulunan ve kalpten akciğerlerine kan götüren damar doğuştan gelişmeyen Nisanur, hayatı boyunca tedavi gördü. Daha önce 3 kez ameliyat edilen, defalarca anjiyo olan Nisanur’un son 8 ayda gitmediği hastane kalmadı. Oksijen seviyesi yüzde 40’lara kadar düşen, günlük ihtiyaçlarını dahi tekerlekli sandalye ile karşılamaya başlayan Nisanur’a yeni ameliyat şansı olmadığı, yapılacak bir şey kalmadığı söylendi.
ŞİFAYI BAŞAKŞEHİR'DE BULDU
Deniz ailesi, en son Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Doç. Dr. Muhammet Hamza Halil Toprak ve ekibi, Nisanur’un eski tetkiklerini yeniden değerlendirdi. Yapılan ileri anjiyo ile Nisanur’un daha önce ayrıntılı görüntülenemeyen MAPCA damarları ortaya çıkarılıp kapsamlı damar haritası oluşturuldu. Kurul değerlendirmesinde genç kızın damar yapısının yeni bir şant ameliyatına uygun olduğu ve ameliyat edilebileceğine karar verildi. Böylece Nisanur için yeniden ameliyat seçeneği doğdu.
8 SAATLİK RİSKLİ AMELİYAT
Genç kız, 8 saat süren yüksek riskli bir ameliyata girdi. Akciğerlerine giden damarlar birleştirilip yeni bir şantla aort damarına bağlandı. Bu ameliyat, Nisanur’un kalbi durdurulmadan gerçekleştirildi. Başarılı operasyondan sonra Nisanur’un kandaki oksijen seviyesi yüzde 80’in üzerine çıktı. Nisanur’un akciğer damarlarının gelişmesi halinde ileride bir ameliyat daha olabileceğini ifade eden Doç. Dr. Muhammet Hamza Halil Toprak, “Bundan sonraki süreç Nisanur’un damar yapısı, klinik durumu ve şikayetlerine göre belirlenecek” dedi.
UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren Nisanur Deniz, Yeni Şafak’a konuştu. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını ifade eden genç kız, “Her zaman umudum vardı. Hamza hocam ameliyatın yapılabileceğini söyleyince dünyalar benim oldu. Cerrahlarımız sağ olsun, başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler. Çok mutluyum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Hayat
Menisküs kaybına hastanın kendi dokusundan çözüm

Gündem
Kars'ta mucize gebelik: Babasının tıp literatürüne kazandırdığı teknikle hastasına sevinç yaşattı

Hayat
Bakan Memişoğlu: 14,1 milyon vatandaşımızda hastalıkları erken aşamada tespit ettik




