|

28 Şubat mağdurları iade-i hayat istiyor

28 Şubat postmodern darbesi ve FETÖ yargısı mağdurlarının çilesi bitmiyor. HÜDA PAR’ın düzenlediği panelde söz alan konuşmacılar, 28 Şubat mağdurlarının artık iade-i itibar değil, iade-i hayat istediğini dile getirdi. 28 Şubat mağdurlarından Yakup Köse, kendilerine hapis cezası veren FETÖ'cü yargı mensuplarının şu an hapiste olduğunu bildirdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 22:31 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Postmodern 28 Şubat darbesinin mağdur ettiği insanlar, sadece kaybedilen saygınlıklarını yeniden kazanmak değil, çalınan hayatlarının da geri verilmesini istiyor. HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdurları” konulu panelde, posmodern darbenin hayatlarını mahvettiği mazlumların dramı dile getirildi. Panele, en ünlü 28 Şubat mağduru Yakup Köse, gazeteciler Arzu Erdoğral, Rıdvan Kaya, Nevzat Çiçek, Nuray Canan Bezirgan, Avukat Murat Sadak, Avukat Kaya Kartal, Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Büro Başkanı Mahmut Kar, Esra Elönü ve Hizbullah hükümlüsü Yasin Demir'in eşi Semiha Demir konuşmacı olarak katıldı.



HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKSIN


Panelin açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Müslümanların 28 Şubat'ın daha da öncesinde başlayan bir mağduriyeti olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamda FETÖ yargısı eliyle büyük bir mağduriyet var. Umarız bu panel yaşanan acıların giderilmesine vesile olur” dedi. Panelin ilk oturumunda söz alan Avukat Murat Sadak da İslami camialara karşı düşman hukukunun uygulandığına dikkat çekti. Sadak, “Cezaevlerinde İslami faaliyetlerinden dolayı yaklaşık 300'e yakın mağdur var. Bunların 220'si Hizbullah davasıdır. Çoğu müebbet hapis cezası almış. Bununla birlikte Sivas Davası, Hizb-ut Tahrir, İslami Hareket, İBDA-C ve Tevhid Selam davası mağdurları var. Mağdur insanlar iade-i itibar değil artık iade-i hayat istiyor” diye konuştu.





MAHKUM EDENLER HAPİSTE


28 Şubat mağdurlarından olan gazeteci Yakup Köse de, kendilerine hukuksuz bir şekilde hapis cezası veren FETÖ'cü yargı mensuplarının şu an cezaevinde olduğunu hatırlattı. Mağdurlar için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Köse, şunları kaydetti: “28 Şubat ile tam manasıyla hesaplaşmamanın ortaya çıkardığı şey 17 ve 25 Aralık'tır. 17 ve 25 Aralık ile hesaplaşmamanın neticesi de 15 Temmuz'dur. Eğer 15 Temmuz ile de hesaplaşmasak onun bedeli ne olur kestiremiyoruz. 15 Temmuz'lardan, 17-25 Aralık'lardan, 28 Şubat'lardan hesap sorulmalı. Siyaset, bürokrasi, yargı da cesur olmalı. Bazı çalışmalar var. İnşallah netice alacağız. Müslüman umutsuz olmaz. Allah'ın izniyle Yusuf'lar oradan çıkacak.”


#28 Şubat
#FETÖ
#HÜDA PAR
7 yıl önce