|

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Muhalefet istikrarsızlık kriz kaos ve yönetilemez bir Türkiye vadediyor

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, tvnet'te seçim gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, terör örgütleriyle iş tutan Yedili Masa'ya yüklendi. "Muhalefet kriz, kaos ve yönetilemez bir Türkiye vadediyor" diyen Bozdağ, "Muhalefetin sahadaki yansıması siyasi istikrarsızlık." diye konuştu. Sözlerinin devamında muhalefetin LGBT politikalarına da sert tepki gösteren Bozdağ, "Sapkınlık diye bir özgürlük olamaz. Türkiye'nin geleceği ve ailenin bütünlüğünün tüm sapkınlıklara karşı korunması lazım." dedi. Muhalefetin kendisini hedef gösterdiği 'şampanya' açıklamalarına da değinen Bakan, "Biz kimseyi ayrıştırmadık, genel ve soyut değerlendirme yaptık üstlerine alındılar" dedi.

21:26 - 3/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 00:47 - 4/05/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tvnet'e verdiği özel röportajda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terör örgütleriyle iş tutan muhalefete ve Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bozdağ, "Muhalefet istikrarsızlık, kriz, kaos ve yönetilemez bir Türkiye vadediyor" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında muhalefetin LGBT politikalarına da sert tepki gösteren Bozdağ, "Sapkınlık diye bir özgürlük olamaz. Türkiye'nin geleceği ve ailenin bütünlüğünün tüm sapkınlıklara karşı korunması lazım." dedi.

Muhalefetin kendisini hedef gösterdiği 'şampanya' açıklamalarına da değinen Bakan, "Biz kimseyi ayrıştırmadık, genel ve soyut değerlendirme yaptık üstlerine alındılar" dedi.

"Türkiye'yi bölgedeki yangınlardan koruyan Cumhurbaşkanımızdır"

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şu anda bugüne kadar farklı farklı duygusal değerlendirmeler vardı. Aklı selim sağ duyulu görüşler şu an egemen olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine bir kanaat oluşmaya başladı. 21 yılda ortaya koyduğu başarı, verdiği sözleri tutması, dev projeleri hayata geçirmesi, milletimizin Cumhurbaşkanımıza güvenmesine vesile oldu. "Tayyip Bey yapar" diyorlar. "Ekonomik sıkıntıları da Tayyip Bey aşar" diyorlar. Bilinen bir başarı hikayesi var ve devamı isteniyor. İnsanlar siyasi istikrar ve güçlü yönetim istiyor. Türkiye'yi bölgedeki yangınlardan koruyan Cumhurbaşkanımızdır.

"Muhalefetin sahadaki yansıması siyasi istikrarsızlık"

Erdoğan istikrar, güven ve iyi bir yönetim demektir. Kılıçdaroğlu'na oy vermek istikrarsızlığa oy vermek demektir. Her kafadan bir ses çıkan yönetim, Yedi Kocalı Hürmüz gibi bir yönetim diyorum. Muhalefet ancak birlikte olursak Erdoğan'ı devirebiliriz diyor. Muhalefet yönetilemez bir Türkiye vadediyor. Muhalefetin sahadaki yansıması siyasi istikrarsızlık.

Masa'ya bir güvensizlik var. Kendi aralarındaki ihtilaflar, Meral Hanım demediğini bırakmadı. Troller, Akşener'e demediğini bırakmadı. Vatandaş sözünün arkasında duran lider istiyor. Posta koyduysan arkasında duracaksın. Onca hakaret sineye çekildi. Bir solcuyu iktidara getirmeyi kendi tabanlarına da anlatamıyorlar. Kumar masası dediği masaya dönene nasıl güvenecekler. Terör masasında olmayız, HDP asla olmayız dendi. HDP aday çıkarmama kararı aldı, daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alıp oy istiyorlar. Eli kanlı terörist başlarının hepsi Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Milliyetçilerin tutumunu halk da merak ediyor. Terörle alakamız yok diyorlar, bunun karşısında muhafazakar milliyetçiyiz diyenler böyle bir şey yokmuş gibi davranıyor. Bunlar istikrarsızlık kriz, kaos, yönetilemez bir Türkiye vadediyor.

İHA-SİHA'ların kullanılmayacağına dair, terörle mücadelenin zayıflatılması konusunda söz mü aldınız? Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması, Cumhuriyet'in kaldırılması için mi söz aldınız? Hangi konuda söz aldınız da bir hedef birliği oluştu. Mithat Sancar da Kemal Kılıçdaroğlu da açıklamalı. Hedef birliğimiz var, Demirtaş ile Kavala tahliye olacak diyorlar. Terör örgütlerinin adını bilmeyen kaldı mı? Artık bunun adının söylenmesi reklam olmaktan çıkmış. Lanetlediğin hangi terör? HDP'liler de bunu söylüyor. PKK'ya lanet olsun diyemiyorlar. Demokrasinin en asli unsurlarından birisi şeffaflıktır.



Muhalefete 'LGBT' tepkisi: Sapkınlık diye bir özgürlük olamaz

Muhalefet, 'hak ve özgürlük' penceresinden LGBT'ye bakıyor. Sapkınlık diye bir özgürlük olamaz. Toplum ailenin karşı karşıya olduğu tehdidi gördü. Millet İttifakı bileşenlerinin bu konuda konuşmaması, sapık akımlara karşı tehditlere karşı ne yapacaksınız? Türkiye'nin geleceği ve ailenin bütünlüğünün korunması ve bütün sapkınlıklara karşı korunması lazım. Erkek kadın arasında nikah ile kurulan bir birlik evlilik. Kadın ile kadın, erkek ile erkeğin evlenmesini meşru bir zemine koymaya millet de toplum da izin vermez.





PKK algılarına tepki: PKK terörü temsil eder, Kürtleri temsil etmez

Yapılan harekatlarda tek bir sivilin bile burnu kanamadı. Teröristleri Kürt halkı gibi takdim ediyorlar. Bu büyük bir yalandır, saptırmadır. PKK terörü temsil eder, Kürtleri temsil etmez. Kılıçdaroğlu'nun İHA'lar SİHA'lar bu ülkedeki insanları bombalamıyor demesi lazım. PKK, Kürtlere kan ve gözyaşından başka bir şey vermedi. Çocukların eline silah veriyorlar. İHA'ları SİHA'ların terör örgütlerini vurmaması diyorlar.

Muhalefetin tepki gösterdiği 'şampanya' açıklamaları: Soyut değerlendirme yaptık üstlerine alındılar

Çok rahatsız olmuşlar. Benim yaptığım tespittir. Washington'dan Berlin'e kadar şampanya yaparak kutlanacak dedi. İçinden Kılıçdaroğlu kazanırsa böyle kutlayacağız diye içlerinden geçiriyorlar, soyut değerlendirme yaptık üstlerine alındılar. Benim sözlerimin içinde geçen hamd kavramları var. Seccade Ortadoğu bataklığına kodlanmış bir kafanın ürünü olduğunu söylemek en büyük saygısızlıktır. Şükür namazı kılacak olanları Ortadoğu kafası olarak aşağılıyorlar, hakaret ediyorlar. Bu kabul edilemez bir ilkel yaklaşım. Esas bir batalıkta debelenen birisi varsa bu kavramların bu millet tarafından ne anlama geldiğini anlamadan böyle nitelemektir.




#Bekir Bozdağ
#Adalet Bakanı
#tvnet
1 yıl önce