Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP’den istifa etti

15:30, 04/11/2026, Çarşamba
IHA
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP’den istifa etti
Saniye Caran, CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı. Kararını kendi hür iradesi ve vicdani değerlendirmesi sonucunda aldığını belirten Caran, "Bugüne kadar olduğu gibi bugün de hesabım şahsım için değil, Korkuteli’mizin yarınları içindir" dedi.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP’den istifa ettiğini duyurdu. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde göreve geldiğini hatırlatan Caran, belediye başkanlığını bir makamdan öte, halkın emaneti olarak gördüğünü belirterek, göreve başladığı ilk günden itibaren en büyük hedeflerinden birinin Korkuteli’nin huzurunu korumak olduğunu ifade etti.

"Bağımsız olarak devam etme kararı aldım"

Siyasi hayatında yeni bir yol ayrımına geldiğini belirten Caran, kararının kolay alınmadığını vurgulayarak, "Geçmişte verilen emeklerin, birlikte yürüdüğümüz yolların, kurulan dostlukların ve paylaşılan mücadelelerin benim için kıymeti büyüktür. Bunların hiçbirini yok saymam, görmezden gelmem mümkün değildir. Ancak geldiğimiz noktada, Korkuteli’mize ve hemşehrilerimize karşı taşıdığım sorumluluğu her şeyin üzerinde tutarak, tamamen kendi hür iradem ve vicdani değerlendirmem neticesinde, mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek belediye başkanlığı görevime bağımsız olarak devam etme kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Kararının Korkuteli’nin geleceğine yönelik olduğunu ifade eden Caran, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bugüne kadar olduğu gibi bugün de hesabım şahsım için değil, Korkuteli’mizin yarınları içindir. Siyasette farklı düşünceler, farklı tercihler ve farklı yollar elbette olacaktır. Herkesin düşüncesine, görüşüne ve kararına saygı duyduğum gibi, kendi hür irademle aldığım bu kararın da aynı anlayışla karşılanacağına inanıyorum."


Eski CHP'li Ayhan Örs'ten imam hatiplilere hadsiz sözler: Aklı fikri boş işlerde olan çocuklar
Gündem
Eski CHP'li Ayhan Örs'ten imam hatiplilere hadsiz sözler: Aklı fikri boş işlerde olan çocuklar
Muğla ve Bodrum belediye başkanları için dikkat çeken kulis: 'Geçmeye çok yakın'
Gündem
Muğla ve Bodrum belediye başkanları için dikkat çeken kulis: 'Geçmeye çok yakın'
CHP İstanbul'da ayrılıklar peş peşe geldi: Meclis üyesi Ebru Akgün Pekel istifa etti
Gündem
CHP İstanbul'da ayrılıklar peş peşe geldi: Meclis üyesi Ebru Akgün Pekel istifa etti

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026