|

BBP bağrından hançerlendi

Alperen Ocakları BBP''nin cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu''na destek vermesine sert tepki gösterdi. Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, ''İhsanoğlu''na destek açıklaması Muhsin Yazıcıoğlu eliyle oluşturulmuş Büyük Birlik ruhunu bağrından hançerlemiştir'' dedi.

Aa
00:00 - 19/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:26 - 19/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
BBP bağrından hançerlendi
BBP bağrından hançerlendi

Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, BBP''nin Ekmeleddin İhsanoğlu''na destek açıklamasının, ''asla bir araya gelemeyecek'' CHP ve BBP isimlerini bir araya getirdiğini belirterek, ''Bu da BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu eliyle oluşturulmuş Büyük Birlik ruhunu bağrından hançerlemiştir'' dedi. Tüzün, Alperen Ocakları Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, BBP kurucu lideri Yazıcıoğlu''ndan aldıkları terbiye nedeniyle bugüne kadar gündelik politikanın her zaman dışında bulunmaya gayret ettiklerini söyledi.

EN BÜYÜK KÖTÜLÜK

BBP''nin cumhurbaşkanı seçimine ilişkin duruşunu da eleştiren Tüzün şunları söyledi: ''Cumhurbaşkanı seçimi münasebetiyle bütün BBP ve bütün Alperen Ocaklılarla yapılmış bir istişare kararıymış gibi BBP Genel Başkanı tarafından dile getirilen Ekmeleddin İhsanoğlu''na destek açıklaması, asla bir araya gelemeyecek olan CHP ve BBP isimlerini bir araya getirmiş ve bu da BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu eliyle oluşturulmuş Büyük Birlik ruhunu bağrından hançerlemiştir. Tüm Alperenler bilmelidirler ki bu konuda Alperen Ocaklarıyla yapılmış herhangi bir istişare yoktur. CHP lokomotifi peşine takılan bir güruh arasına BBP adının yazılması, 21 yıllık temiz mazisiyle Büyük Birlik Partisine yapılabilecek en büyük kötülüktür.''

''İYİ BİLMEZDİK'' MANŞETİ

Tüzün, şöyle devam etti: ''Bir senfonya düşünün, içerisinde şehit liderimize cenaze günü yayınlarında ''İyi bilmezdik!'' diye manşet atan Türk Solu''nun, şehit liderimizi katil diye yaftalayan İşçi Partisinin, tarikat liderliğiyle tencere pazarlamacılığı arasında gidip gelen Haydar Baş''ın, bil cümle sol franksiyonların bulunduğu bu senfonyada Büyük Birlik Partisini alet çalıcılık derecesine düşürmek, senfonyayı yöneten CHP şefinin dümen suyuna girmek değil midir?''

Muhsin Yazıcıoğlu''nun CHP''ye ''Sen milletimizin başına bela mısın'' şeklindeki seslenişini hatırlatan Tüzün, ''CHP bugün Büyük Birlik Partisini yönettiğini zannedenlerce Haçlı ittifakında buluşulmuş bir kader ortağı haline getirilmiştir.''

DESTİCİ GÖREVDEN ALDI

Bu arada dün akşam Eskişehir''de bir iftar programına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partinin İhsanoğlu''nu destekleme kararını yerden yere vuran Alperen Ocakları Genel Başkanı Tüzün''ü dün itibariyle görevinden alındığını söyledi. Destici, partinin İhsanoğlu kararının geçen hafta Tüzün''e iletildiğini de ileri sürdü.

İhsanoğlu çatı değil çete adayı

BBP eski Genel Başkan Yardımcısı ve mevcut MKYK Üyesi Metin Gündoğdu, Ekmeleddin İhsanoğlu''na destek vereceklerini açıklayan BBP Genel Merkezi''nin açıklamış olduğu kararın doğru olmadığını, bu kararın milletten yana duruşlarına zarar verdiğini dile getirdi. Gündoğdu, Büyük Birlik Partisi, 21 yıllık siyasi hayatında ilkeli, dürüst, itibarlı ve idealist siyasetin adresi olarak milletin gönlünde müstesna bir makama sahip olduğunu belirtti. Önceki gün BBP Genel Merkezi tarafından cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu''nun desteklenmesi kararının açıklandığını hatırlatan Gündoğdu, ''Bu kararın partimizin 21 yıllık siyasi tarihindeki duruşuna tam ters bir karar olduğunu, geçmiş dönemlerde alınan kararlara bakıldığında görebiliriz. İhsanoğlu ismi istişare sonucu gibi gösterilse de esasında bu kararın alınmasında divan üyelerinin etkili olduğu bilinmektedir''dedi.

TABANDAN TEPKİLER BÜYÜYECEK

Ekmeleddin İhsanoğlu CHP''nin önderliğini yürüttüğü küresel bir proje olduğunu söyleyen Gündoğdu, Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üç yıl önce ortaya bir proje olarak atıldığını, milletin çatı adayı değil küresel çetenin adayı olduğunu ifade etti. Büyük Birlik Partisi genel istişaresinden İhsanoğlu isminin çıkması asla söz konusu olmadığının altını çizen Gündoğdu, parti tabanının tepkilerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Küresel güçler seçime bulaştı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici''nin CHP- MHP''nin cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu''na destek açıklamasına partinin eski Genel Başkanı Yalçın Topçu''dan da tepki geldi. Topçu, CHP''ye destek açıklamasının BBP misyonuyla ters olduğunu vurguladı. 17 Aralık sonrası Parti yönetiminin vesayetçilerle ortak hareket ettiği gerekçesiyle parti üyeliğinden de istifa eden Topçu, küresel güçlerin oyununa dikkat çekerek, ''Bunları görmemek saf dillik olur'' dedi. Topçu, 1947 yılında ''Din beşeriyetin bir ihtiyacıdır'' diyerek CHP tarafından hükümet kurdurulan Şemsettin Günaltay''ı da hatırlattı.

''GÜNALTAY''I HATIRLATTI

Topçu şunları kaydetti: ''1946 seçimlerinden sonra CHP önce Recep Paker ardından da Hasan Saka ile hükümet kurmuş ama DP''nin yükselişini engelleyemeyince o dönem bu kez İslami kimliği öne çıkan Şemsettin Günaltay''ı başbakanlığa getirmişti. Ama CHP''nin bu projesi yine tutmadı ve Menderes ve Bayar iktidar oldular'' dedi. Topçu ayrıca Alperen Ocakları Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya da destek verdi.


10 yıl önce