Buca Belediyesi’nden 7 aydır maaşlarını alamayan 80 işçi eylemde: Beceremiyorsanız o koltukları terk edin

13:13, 16/09/2026, Çarşamba
IHA
Buca Belediyesi’nden 7 aydır maaşlarını alamayan 80 işçi eylemde: Beceremiyorsanız o koltukları terk edin
AK Parti Buca Meclis Üyesi Hüseyin Oygur, Buca Belediyesi yönetimine istifa çağrısı yaptı.

Buca Belediyesi bünyesindeki ÜzümKent şirketine bağlı Kent Lokantaları ve Sporium tesislerinde görev yapan yaklaşık 80 çalışan, 210 gündür maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle belediye binası önünde eylem yaptı. Mağduriyetlerini dile getiren işçiler yetkililere seslenirken, AK Parti Grubu belediye yönetimine sert tepki gösterdi.

İzmir'in Buca ilçesinde belediye bünyesinde hizmet veren ÜzümKent şirketine bağlı Kent Lokantaları ve Sporium tesislerinde çalışan yaklaşık 80 işçi, 7 aydır (210 gündür) maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Buca Belediyesi önünde toplanarak ortak açıklama yaptı.

"İçimizden birinin intihar etmesini mi bekliyorlar?"

Sendikasız oldukları için işten çıkarılma korkusuyla grev yapamadıklarını vurgulayan çalışanlar; ev kiralarını, faturalarını ödeyemediklerini, yatalak ebeveynlerine ilaç ve okula başlayan çocuklarına kırtasiye malzemesi dahi alamadıklarını ifade etti. Taraflarına sürekli mobbing uygulandığını öne süren işçiler açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:


"CHP Buca İlçe Başkanı Sinan Yeşilbaş’ın makamına çıkıp derdimizi anlattık ancak feryadımız güneşe karşı bir mum ışığı kadar bile etki göstermedi. Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer acaba içimizden birinin ölmesini, intihar etmesini mi bekliyor? Maaşlarımızın ödeneceğine dair defalarca söz verildi ama tutulmadı. Çok acil maaşlarımızın ödenmesini istiyoruz."


AK Parti Grubu'ndan sert tepki: "Emekçinin sırtından vurgun yapıyorlar"

Konuyu belediye gündemine taşıyan AK Parti Buca Belediyesi Grup Başkanvekili Veli Balyemez, belediye yönetiminin 'müdür atanması' bahanesinin arkasına sığındığını ifade etti. Çiğli’den getirilen Belediye Başkan Yardımcısı’nın çalışanlara "Ben bu maaşları ödemem, işi bıraksın gitsin" dediğini iddia eden Balyemez, yönetimin işçi alacakları yerine şirket ödemelerine öncelik verdiğini ve kentin çöplüğe döndüğünü savundu.


AK Parti Buca Meclis Üyesi Hüseyin Oygur ise 210 gündür sabırla bekleyen çalışanların yanında olduklarını belirterek, "Çiğli’den gelen bürokratın 'Herkes başının çaresine baksın' demesi kabul edilemez. Bu insanlara sahip çıkmayacaksanız o koltuklarda oturmayın. Yapamıyorsanız gidin" diyerek yönetime istifa çağrısında bulundu.


Seferihisar Belediyesi'nde 'rüşvet' soruşturması: 29 kişi tutuklandı
Gündem
Seferihisar Belediyesi'nde 'rüşvet' soruşturması: 29 kişi tutuklandı
Toplanmamasına sinirlenip çöpleri yola attı
Gündem
Toplanmamasına sinirlenip çöpleri yola attı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026