Çerçeve yasayla kurulan Kurul 24 Ağustos'ta toplanacak

10:05, 18/08/2026, SalıG: Güncelleme: 10:23, 18/08/2026, Salı
Yeni Şafak
Çerçeve yasayla kurulan Kurul 24 Ağustos'ta toplanacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kurulda yer alan bakanlar ve kurumların da kendi sorumluluk alanlarında çalışmalara başladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Terörsüz Türkiye kapsamında oluşturulan Kurulun çalışmalarına başladığını ve ilk toplantının 24 Ağustos Pazartesi günü yapılmasının planlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'un takibi ve uygulanmasının değerlendirilmesine ilişkin kurulan Kurul'un ilk toplantısını 24 Ağustos'ta gerçekleştirmeyi öngördüklerini bildirdi.

Yılmaz, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanan 7595 sayılı "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun"un hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kanunda tanımlanan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında faaliyet gösterecek olan Kurul, Kanun'un yayımlanmasıyla birlikte kurulmuştur. Kurul üyesi Bakanlarımız ve kurumlarımız da kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalarını başlatmıştır. Kurulun ilk toplantısını 24 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu toplantıda Kurulumuzun çalışma usul ve esasları ile silahları bırakma ve fesih sürecinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonlar ele alınacaktır. Ayrıca, Kurul üyelerimizin gündeme getirebileceği ve kurumlarımız arasında koordinasyon gerektiren hususlar üzerinde de değerlendirmeler yapılabilecektir. Kurulumuz, milli birliğimiz, kardeşliğimiz ve huzurumuz için etkin bir koordinasyon içinde çalışacak, 7595 sayılı Kanun'la tanımlanan tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmek için yoğun bir mesai sergileyecektir"

Milli Dayanışma Yasası yürürlüğe girdi: Resmi Gazete bildirimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan paylaşım
Gündem
Milli Dayanışma Yasası yürürlüğe girdi: Resmi Gazete bildirimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan paylaşım
Milli İrade Platformundan 'Terörsüz Türkiye'ye ilişkin çerçeve yasaya destek
Gündem
Milli İrade Platformundan 'Terörsüz Türkiye'ye ilişkin çerçeve yasaya destek
MHP Lideri Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Kanun bir af düzenlemesi değil"
Gündem
MHP Lideri Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Kanun bir af düzenlemesi değil"
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026