|

CHP'li İnce 'namaz öğreten hocayı' sürgün ettirmiş

24 Haziran seçimleri öncesi camilerde poz veren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2005 yılında öğrencilere abdest ve namaz kılmayı öğreten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak hakkında linç kampanyası başlatmıştı. Yenisafak.com İnce'nin TBMM'de verdiği soru önergesine ulaştı. Namaz ve abdesti irticai faaliyet olarak değerlendiren İnce, önergede "1. Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır? Öğretmen Emin Albayrak, daha önceden irticai faaliyette bulunmaktan soruşturma geçirmiş midir?" ifadelerine yer verdiği görülüyor.

Yeni Şafak
23:07 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:57 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

24 Haziran seçimleri öncesi cami ve namaz fotoğraflarıyla dikkatleri üzerine toplamaya çalışan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2005 yılında Yalova Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilerini camiye götürdüğü için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak hakkında linç kampanyası başlatmıştı.

Öğrencileri uygulamalı namaz dersine götürdüğü için öğretmen hakkında TBMM'de verdiği 9382 sayılı önergede Muharrem İnce "
1. Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır?
" ifadelerine yer vermişti.
Öğrencilere abdest almayı ve namaz kılmayı öğretilmesini irticai faaliyet olarak değerlendiren İnce, önergede ayrıca "
Öğretmen Emin Albayrak, daha önceden irticai faaliyette bulunmaktan soruşturma geçirmiş midir?
" sözleriyle skandala imza atmıştı.
İnce'nin soru önergesi şu şekilde:
  • 1. Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır?
  • 2.Okul dışında topluca yapılacak etkinlikler için bu öğretmene izin veren makamlar kimlerdir?
  • 3.Bu izin başka ilköğretim okullarına da verilmiş midir veya benzer etkinlikler düzenlemek için Yalova genelinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurular yapılmış mıdır?
  • 4.Bir sınıf öğretmeninin kendi sınıfının dışında bir sınıfı da bu etkinliğe katması nasıl mümkün olmuştur? Bu etkinlikte görevli öğretmen sadece Emin Albayrak mıdır?
  • 5.Öğretmen Emin Albayrak, daha önceden irticai faaliyette bulunmaktan soruşturma geçirmiş midir?
  • 6.Böyle bir bir soruşturma açılmışsa bu soruşturmadan dolayı herhangi bir ceza almış mıdır?
  • 7.Anayasamızın 24. maddesinin açık ihlali olan bu uygulamadan dolayı bu olayla ilgili Öğretmen ve bu etkinliğe izin veren başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri başta olmak üzere diğer yetkililer hakkında bir soruşturma açacak mısınız?

GAZETELERİ DEVREYE SOKTULAR

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak, 2005 yılında öğrencilere verdiği 'namaz ve abdest' konulu uygulamalı ders nedeniyle Cumhuriyet başta olmak üzere bazı yayın organlarının linç kampanyasına maruz kalmıştı. Baskılar nedeniyle Albayrak, tayinini istemek zorunda bırakılmıştı.


VELİLER GÜLLERLE KARŞILAMIŞTI

Linç kampanyalarına karşı veliler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak'ı okul bahçesinde güllerle karşılayarak destek vermişti.

#CHP
#Muharrem İnce
#Emin Albayrak
#Öğretmen
6 yıl önce