|

Daron Acemoğlu'nun Atatürk ve İnkılaplar hakkındaki sözleri CHP'yi karıştırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu'nun 'Dar Koridor' adlı kitabında Atatürk ve inkılaplarını eleştirdiği ortaya çıktı. CHP içerisinde Acemoğlu sözleri tartışmalara yol açtı. CHP eski Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.

10:00 - 6/12/2022 Salı
Güncelleme: 11:44 - 6/12/2022 Salı
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu
Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında ekonomi danışmanı olarak açıkladığı Daron Acemoğlu’nun geçmişi, CHP’lileri şaşırtmaya devam ediyor.

'ATATÜRK ZORLA DAYATTI'

Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu kitabından,
"Latin alfabesine geçiş, kıyafet devrimi ve dini kurumların yeniden yapılandırılması gibi pek çok reform, topluma danışılmadan yapıldı ve zorla dayatıldı. Bu reformlara direnenler, örneğin Baatı tarzı şapka yerine 'fes' takmakta ısrar edenler kovuşturmaya uğradı. bazı durumlarda da infaz edildi"
ifadelerini kullandı.

'CHP’NİN EN ÖNLERDE YER ALABİLİRLER Mİ?'

CHP eski Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu sosyal medya hesabından Daron Acemoğlu'na ve Hacer Foggo'ya tepki gösterdi. Turpcu, "Daron Acemoğlu, Dar Koridor adlı kitabının 487.sayfasında;Latin alfabesi, kıyafet devrimi, dini kurumların yapılandırılması gibi bir çok Cumhuriyet Devrimini eleştiriyor, Atatürk dönemine tek parti diyor. (600 yıllık padişahlıktan değil de çok partiden tek partiye geçmişiz gibi). Hacer Foggo ya da bir başkaları Atatürk Türkiye’sini beğenmeyebilirler, eyvallah ama CHP’nin en önlerde yer alabilirler mi bilemedim; kıyaslamaya ve vurguya bakar mısınız?

tüm yaşamını sola ve CHP’ye vermiş olan benim gibi düşünenlerde bir ayarsızlık mı var anlayamadım." dedi.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Daron Acemoğlu
#CHP
#Dar Koridor
#Atatürk
1 yıl önce