Seçil Erzan hakkında yeni karar verildi: ''Arda Turan'a 1 kuruş borcum yok

23:25, 11/09/2026, Cuma
IHA
Seçil Erzan hakkında yeni karar verildi: ''Arda Turan'a 1 kuruş borcum yok
Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Yüksek karlı gizli fon davasında cezası bozulduktan sonra yeniden yargılanan Seçil Erzan, mahkemede çarpıcı savunmalar yaptı. Arda Turan'a borcu olmadığını savunan Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yüksek faiz vaadi ile kurduğu fona Fatih Terim gibi isimlerin de dahil olduğunu söyleyerek, aralarında tanınmış futbolcuların da bulunduğu 30’dan fazla kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı iddiasıyla 102 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin bozma kararının ardından tekrar hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.


İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Erzan, yeniden yargılanmasına ilişkin savunma yaptı. Erzan, önceki yargılama sürecinde adil yargılanmadığını savunarak, "3 buçuk yıl boyunca söylediğim hiçbir şeye itibar edilmedi. Aleyhime kararlar verildi. Sadece katılanların söylediği mutlak doğru kabul edildi" dedi.



"Kimseye benim borcum yok ama borçlu durumunda kaldım"


Erzan, yaşadığı süreçte baskı altında kaldığını öne sürerek, "Kimseye benim borcum yok ama borçlu durumunda kaldım. Annemin gözünün önünde darp edilip senetler verdim. Kendi rızam ile bankaya gidip başıma gelen durumu anlatmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.


Erzan ayrıca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında kendisine yöneltilen "fon" iddialarına ilişkin,
"Ben bir sistem kurmadım. Yüksek faiz vaadi ile somutlaştırılacak bir davranışım yok"
dedi.


"Arda Turan’ın 1 kuruş alacağı varsa bana bin yıl ceza verin"

Arda Turan’ın kendisinden alacağı olduğu yönündeki iddialara da değinen Erzan, "Arda Turan’ın 1 kuruş alacağı varsa bana bin yıl ceza verin. Bana verdiği parayı 15 günde aldı" ifadelerini kullandı.


Erzan savunmasının devamında,
"1’e 5 imkansızken 1’e 5 veren başka Seçil Erzan yok. Ben her şeyimi verdim. 1 liram yok. Ödeyemedim, ödemek için her şeyi yaptım. Her şeyi sattım"
dedi.

Duruşmada verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Seçil Erzan hakim karşısında: Dikkat çeken Arda Turan sözleri
Gündem
Seçil Erzan hakim karşısında: Dikkat çeken Arda Turan sözleri
Yüksek karlı gizli fon davası İstinaf'tan döndü: Seçil Erzan hakkındaki ceza bozuldu
Gündem
Yüksek karlı gizli fon davası İstinaf'tan döndü: Seçil Erzan hakkındaki ceza bozuldu
Seçil Erzan davasında gerekçeli karar: Mağdurların iradelerini sakatladı
Gündem
Seçil Erzan davasında gerekçeli karar: Mağdurların iradelerini sakatladı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026