|

Vedaya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diyaloğu en yüksek liderlerden biri olan Alman Şansölye Angela Merkel’i bu kez veda ziyareti kapsamında ağırlıyor.

00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 03:31 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
OSMAN ÖZGAN

Almanya’da 26 Eylül’de yapılan seçimlerinin ardından yeni hükumet kuruluna kadar görevini sürdüren Almanya Başbakanı Merkel, veda turu kapsamında Türkiye’ye geliyor. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. İki lider, İstanbul’da bir araya gelecek. Görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirilecek. Ayrıca görüşmelerde, Türkiye-AB süreci ile Afganistan, Suriye ve Libya gibi bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak.

EN SON 2020’DE GELDİ

En son 24 Ocak 2020’de Türkiye’yi bir ziyaret gerçekleştiren Merkel ile Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi’nin Beykoz’daki kumpusunun açılış törenine katılmış ve daha sonra da Vahdettin Köşkü’nde görüşmüştü. İki lider son olarak ise Brüksel’de yapılan NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti. Erdoğan, bu görüşmeyle ilgili, “Salgın boyunca video konferans marifetiyle sıklıkla konuştuğum Şansölye Merkel’le bu kere yüz yüze görüşerek ikili ve bölgesel konularda kapsamlı bir fikir teatisi gerçekleştirdik” demişti.

#Almanya
#Angela Merkel
#Şansölye
#Recep Tayyip Erdoğan
2 yıl önce