|

Kısa filmler için salon müjdesi

Esenler Film Günleri, ilklerin gözdesi olmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen film günleri, 11-15 Kasım arasında “Beyaz Perdenin Çocukları” temasıyla sinemaseverlerle buluşacak. Kısa filmciler artık filmlerini göstermek için salon aramayacak. Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde sadece kısa filmler için bir salon ayrıldı.

Kültür Sanat
04:00 - 10/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 04:22 - 10/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
 Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde sadece kısa filmler için bir salon ayrıldı.
Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde sadece kısa filmler için bir salon ayrıldı.

Esenler Film Günleri, ilklerin gözdesi olmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen film günleri, 11-15 Kasım arasında “Beyaz Perdenin Çocukları” temasıyla sinemaseverlerle buluşacak. Finalist filmler ve jüri üyelerinin açıklandığı basın toplantısında, sinemacıları yakından ilgilendiren bir de müjde verildi. Kısa filmciler artık filmlerini göstermek için salon aramayacak. Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde sadece kısa filmler için bir salon ayrıldı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu müjdeyi verdiği bu konuşmasında, hayata geçirilen kültür sanat etkinliklerinden verimli sonuçlar aldıklarına işaret ederek, bu sene Esenler Belediyesi’nin kültür bütçesini yüzde 658 artırdıklarını söyledi.

Sinemada çocuk konuşulacak

Programın detaylarını veren Film Günleri Danışmanı Suat Köçer de bu yıl “Sinemada Çocuk” başlığını seçtiklerini söyleyerek, “Sadece beyaz perdedeki çocukları seyretmek değil, bu meseleyi konuşmak, tartışmak da gerekliydi. Bunun da bir parçası olarak ‘Türk Sinemasında Çocuk’ temalı bir panelimiz olacak” dedi. Burçak Evren’in özel arşivinden hazırlanan “Türk Sinemasında Çocuk” başlıklı sergi de Film Günleri kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Mecid Mecidi’nin “Güneşin Çocukları”, Atalay Taşdiken’in “Mommo Kız Kardeşim” filmleri de bu kapsamda etkinlikte gösterilecek filmler. Onur ödülüne layık görülen “Oscar” ve “Altın Ayı” ödüllü yönetmen Jim Sheridan’ın masterclassı ise 14 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek.

Yarışmada finale kalan filmler: Celal Yücel Tombul’un “Meryem”, Nadir Kağan Kocakaya’nın “Kodbozumu 13”, Recep Bozgöz’ün “Benden Korkmana Gerek Yok”, Volkan Güney Eker’in “Larva”, Abdülkadir Kalay’ın “Posta”, Emrah Yükselir’in “Cezayir Menekşesi”, Göksel Tuzun’un “Temassız”, Ömer Dişbudak’ın “654 Gram”, Ercan Selim Öngöz’ün “İnsan Ne Zaman Ölür?”, İlcan Edgar Özuluca’nın “Cevher”.

#​Esenler Film Günleri
#Esenler Belediyesi
#Tevfik Göksu
#Sinema
1 yıl önce