|

Osmancık TOKİ’de kura sevinci-Çorum haber

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Osmancık ilçesine yaptırılan 198 konutun hak sahiplerine teslim edilirken, Şenyurt mahallesine yapılacak olan 138 konut için kura çekilerek hak sahipleri belirlendi.

Yeni Şafak
19:12 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 19:24 - 4/06/2017 Pazar
IHA
Osmancık TOKİ’de kura sevinci-Çorum haber
Osmancık TOKİ’de kura sevinci-Çorum haber

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Osmancık ilçesine yaptırılan 198 konutun hak sahiplerine teslim edilirken, Şenyurt mahallesine yapılacak olan 138 konut için kura çekilerek hak sahipleri belirlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kura çekilişine Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin Çorum’da tamamlanan ve devam eden uygulamalarının toplam yatırım tutarının 411,2 milyon lira olduğunu açıkladı.

Karaca, Çorum’da 27 şantiyede 4 bin 687 konut, 2 büfe, 7 cami, 1 engelsiz yaşam merkezi, 7 engelsiz yaşam bina, 2 hastane, 6 eğitim kurumu, 2 sağlık ocağı, bir spor salonu, 8 ticaret merkezi bulunduğunu açıkladı.

Göreve gelmeden önce Osmancık’ın iki farklı bölgesine TOKİ konutları yapmak taahhütlerinin bulunduğunu hatırlatan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ise verdikleri sözün ilkini tamamladıklarını belirterek, Gemici TOKİ konutlarının kurasını çekeceklerini ve burada 198 ailenin ev sahibi olacağını söyledi.
İkinci projede de Şenyurt Esentepe TOKİ projesi olduğunu açıklayan Karataş, orada da başvurusu sürecinin tamamlandığını, çekilecek kura ile ev sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini kaydetti. Projenin ilk etapta 138 konut olarak projelendirildiğini anlatan Karataş, ancak Gemici de olduğu gibi burada da konut sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Halkın yoğun talep üzerine üçüncü projeyi de Koyunbaba mahallesinde başlattıklarını anlatan Hamza Karataş, “Bugün ki kurada kendisine ev çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesinler, onlar da Koyunbaba TOKİ ye başvurabilirler. Halkımızın talebini karşılamaya yetmezse milletvekillerimiz burada, destek veriyorlar, dördüncü projeyi de başlatmaya hazırız. Yeter ki vatandaşlarımız talep etsinler, ev sahibi olmak istesinler.

TOKİ, imkanları kısıtlı vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Bu sayede birçok vatandaşımız kiradan kurtularak ev sahibi oluyor. Bunun yanı sıra şehrimize nüfus artışı, kentsel gelişim gibi önemli artılar da sağlıyor. Şehrimizdeki birçok yatırım merkezi hükümetimizin desteği ile gerçekleşiyor. Dolayısı ile bu yatırımların gerçekleşmesinde milletvekillerimizin desteği büyük. Bu yatırımlardan birisi de TOKİ’dir. Bu aşamaya gelinceye kadar hemen hemen her bürokratik işlemde milletvekillerimizin desteğini gördük” dedi.

“Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı dimdik duracağız, düşmanlara inat hizmetlere devam edeceğiz”
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, Türkiye’yi bölmek, mecalsizleştirmek isteyenlere karşı dimdik duracaklarını, düşmana inat hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Ramazan’ın insanı dirilttiğini dile getiren Uslu, “Bizde diriliş mevsimindeyiz. Bir taraftan referandumdan çıktık onun getirdiği yeni heyecan. Türkiye’yi bölmek isteyenler başarılı olamadılar. 15 Temmuz’da hepimizin üzerine bomba yağdıranlar bugün hayıflanarak gelişmeleri seyrediyorlar. Kendi korkularını gizlemek içinde şiddete meyilliler. Ülkeyi şikâyet etmekten alıkoymuyorlar. Türkiye’yi bölmek mecalsizleştirmek isteyenlere karşı dimdik ayakta olacağız. Düşmana inat hizmetlere devam edeceğiz. İnsanlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Bizim görevimizde sizlere faydalı olmaktır. Bunun için çalışıyoruz. Kimse evsiz, barksız kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Kent kültürüne sahip olan Osmancık’ın doğalgazıyla toplu konutlarıyla, mimarisiyle başarılı hizmetlerin yapıldığı bir kent olacağını dile getiren Uslu, TOKİ’nin yaptığı konutlar ve sosyal konutlarla Türkiye’de mimari kültürüne yeni bir çehre kazandırdığını kaydetti.

Mimari kültürün önemli olduğunu, TOKİ’nin geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturduğunu kaydeden Uslu, “ Özellikle burada yapılacak konutların hem komşuluk ilişkileri hem mahalle kültürü açısından gelişen geleceğimizi belirleyecek tarihsel kültürel ve hatta yerel kültürümüzü koruyan yeni bir yaklaşım ve politikayla TOKİ konutları yapılmaktadır. Şehirler en iyi öğretmendir. İnsanların gelişmesinde, vizyon kazanmasında, karakterinin oluşmasında şehirlerin önemi büyüktür. Şehir insana ruh üfler yaşama sevinci imkânı verir” şeklinde konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç ise, Osmancık’ta yaptıkları evlerde oturacak kişi buluncaya kadar konut inşa etmeye devam edeceklerini söyledi. Geçmişte insanların ev sahibi olmak, kafasını sokacağı bir yuva sahibi olmak gibi derdirinin olduğunu dile getiren Vali Kılıç, “Ev sahibi olmak o kadar önemliydi ancak bir o kadarda zordu. Bir ömür boyu insanlar çalışırlardı bir evleri ancak olurdu veya olmazdı. Bugün artık bir ev sahibi olmak 10 yıl 15 yıl öncesine göre inanılmaz kolaylaştı. Bu ilçede Osmancıkta yaptığımız evlerde oturacak kişi buluncaya kadar konut inşa etmeye devam edeceğiz. Şehirlerin bir ruhu var. Osmancık çok güzel bir ilçemiz. Osmancıkta Selçukluyu görüyorum, Osman gaziyi görüyorum. Koyunbabayı görüyorum. Bu kadim şehre yapılması gerekenler yapılıyor. Osmancık-Çorum yolu yapılıyor. Doğalgaz geliyor. Son 10 yıldır batı ekonomik krizlerle sarsıldı. Dünya huzursuz. Sürekli kötüye gidiyor. Türkiye sürekli iyiye gidiyor. Biz daha iyiye gidiyoruz. Neden iyiye gidiyoruz bir olduk, iri olduk, diri olduk” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan konutlar çekilen kura ile hak sahiplerine teslim edildi.

#Osmancık
#TOKİ
#Konut
#Kura
#Çorum
7 yıl önce