|

Alp istifa etti! Namoğlu geldi

MHK Başkanı, “Gerçek anlamda görevini yapmaya çalışanların önü tıkanmak isteniyorsa ben de bu işi bırakıyorum” dedi ve istifasına gerekçe olarak Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın kendisi hakkında kullandığı “Pişkin” ifadesini gösterdi. Alp'in yerine oybirliğiyle Yusuf Namoğlu getirildi

04:00 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 01:16 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, dünkü basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Haftalık hakem değerlendirmesini yapması beklenirken sürpriz bir istifa açıklamasında bulunan Zekeriya Alp'in yerine, oybirliğiyle 2011 yılında da MHK başkanlığı yapan Yusuf Namoğlu getirildi. 

İlk olarak Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl'ın sözlerini barkovizyondan gösteren Alp, istifasına gerekçe olarak bu açıklamaları gösterdi: "Hayatı boyunca güven esasına dayalı bir insan oldum. 66 yaşına gelmiş biri olarak hayatını bu doğrultuda sürdürmek için çalıştım. Başka kulüp yöneticileriyle ilgili sizlerin karşısına çıktığım zaman onlara tek kelime etmiş değilim. Alay edercesine bir kulüp yöneticisine karşı konuştum mu? 'Pişkin' ifadesini kullanıyor. Bu arkadaşımız ya Türkçe'yi doğru dürüst bilmiyor, ya da ne söylediğinin farkında değil. Arkasından 'dalga geçercesine' diyor. Fedakarane, gecemizi gündüzümüze katarak görev yapmaya çalışıyoruz. Hakem camiası içerisinde hizmet anlayışını ön planda tutarak çalışıyoruz. Hiçbir gayemiz de yok. Koltuk sevdalısı -ben özellikle- değiliz; ama bunlara birilerinin haddini bildirmesi lazım. Herkes istediği gibi çıkıp konuşamaz, konuşmamalı. Herkesin birbirine saygılı olması lazım." BANA ŞÜPHELİ DİYORLAR

Alp, daha sonra konuyu istifaya getirdi: "Bu haftayla ilgili konuşacağımız fazla bir şey yok. Bunları artık konuşmak istemiyorum. Bu benim son toplantımdır. MHK'deki başkanlık görevimi bırakıyorum." 

"Bana 'şüpheli' diyorlar. Ne oluyor kardeşim. Sen bana nasıl şüpheli diyorsun. Sen önce kendine bak."

"Kolay pes etmem ama insanın bazı beklentileri olur. Bu tip durumlarda insanların ne yapması gerekirse onu yapmak gerekti." Bu arada Beşiktaş, Alp'e teşekkür, Namoğlu'na başarı mesajı yayınladı.

Kızıl PFDK'ya sevk  edildi

TFF  Hukuk Müşavirliği, eski MHK Başkanı Zekeriya Alp'e yönelik açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ı, PFDK'ya sevk etti. Kızıl'ın, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkedildiği bildirildi. PTT 1. Lig'de Osmanlı maçında bilinçli kart gördüğü iddiasıyla Samsunlu Etame de PFDK'ya sevk edildi.

#Zekeriya Alp
#istifa
#Yusuf Namoğlu
9 yıl önce