|

Beşiktaş-Lask Linz: 1-0

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Avusturya temsilcisi Lask Linz'i Ryan Babel'in attığı golle 1-0 mağlup etti. Rövanş karşılaşması 16 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

Yeni Şafak
22:41 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş, Avusturya temsilcisi LASK Linz'i Babel'in golüyle 1-0 yendi.
Beşiktaş, Avusturya temsilcisi LASK Linz'i Babel'in golüyle 1-0 yendi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Avusturya temsilcisi Lask Linz'i Ryan Babel'in attığı golle 1-0 mağlup etti ve rövanş öncesi avantaj elde etti.

Maçtan dakikalar;

6. dakikada sağ tarafta topla buluşan Oğuzhan’ın ceza sahasına ortasında arka direkte Babel’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. (1-0)

18. dakikada sağ taraftan son çizgiye inen Goiginger’in ortasında ön direkte Tetteh’in dokunuşunda meşin yuvarlak auta gitti.

21. dakikada Gökhan Gönül’ün sağ taraftan ortasında ön direkte Lens topu önüne aldı. Hollandalı futbolcunun düzelterek ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren temsilcimiz Beşiktaş 51'de gole yaklaştı. Cyle Larin kafayla altıpas içerisinde bulunan Oğuzhan Özyakup'a indridi. Oğuzhan'ın şutunda top az farkla dışarı gitti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında temsilcimiz Beşiktaş girdiği fırsatları gole çeviremeyince karşılaşma ilk yarıda Babel'in attığı golle 1-0 kazandı.

Beşiktaş bu sonuçla 16 Ağustos Perşembe günü oynanacak rövanş karşılaşması için avantajlı skorla sahadan ayrılmış oldu.
Avrupa kupalarında üst üste 3. galibiyet
  • Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih'e 3-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, bu sezon B36 Torshavn'ı iki maçta yendi. 3'üncü ön eleme turunda da LASK Linz'e üstünlük sağlayan Beşiktaş, böylece peş peşe üçüncü galibiyetine ulaştı.
Vodafone Park'ta galibiyet serisi 7 maça çıktı
  • Siyah-beyazlı ekip, LASK Linz karşısında aldığı sonuçla Vodafone Park'taki galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Dolmabahçe'de son olarak Bayern Münih'e 3-1 mağlup olan Beşiktaş, ardından Spor Toto Süper Lig'de Alanyaspor (1-0), Göztepe (5-1), Yeni Malatyaspor (3-1), Kayserispor (2-0) ve Demir Grup Sivasspor (5-1) maçlarını kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park'taki Avrupa maçlarında ise B36 Torshavn'ı 6-0 ve LASK Linz'i 1-0 yendi.
Babel'in Avrupa kupalarındaki altıncı golü
  • LASK Linz karşısında takımını 1-0 öne geçiren Ryan Babel, bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü kaydetti. Hollandalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla da Avrupa kupalarında altıncı kez fileleri havalandırdı.
Negredo sahada
  • Karşılaşmanın 86. dakikasında Cyle Larin'in yerine oyuna giren Alvaro Negredo az da olsa şans buldu. Takımdan ayrılması gündeme gelen ve Slovakya kampında kadroda yer alamayan İspanyol oyuncu, kısa süre kaldığı oyunda etkili olamadı. Bu arada karşılaşmanın 70. dakikasında Jeremain Lens'in yerine oyuna dahil olan Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı formayla bu sezonki ilk resmi maçına çıktı. Portekizli oyuncu, maç sonrası saha içinde bir süre oğlu Ricky ile oynadı. Quaresma, çocuğuyla taraftarlara üçlü çektirdi. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi, 16 Ağustos Perşembe günü Avusturya'da oynanacak.

#Beşiktaş
#Lask Linz
#UEFA Avrupa Ligi
6 yıl önce