|

Beşiktaş'ta Delgado heyecanı

Siyah-beyazlı takımın devre arasındaki en önemli transferi olan Alexis Delgado, güçlü fiziksel yapısı ve savaşçı ruhuyla ön plana çıkıyor. İspanyol stoperin en büyük sorunu agresif yapısı ve fazla kart görmesi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de ikinci yarı öncesi kadrosuna kaleci ve stoper takviyesi yapan Beşiktaş'ta en büyük beklenti savunmaya alınan Alexis Delgado'dan olacak. Siyah-beyazlı takımda Franco'nun San Lorenzo'ya kiralanmasıyla Ersan Gülüm'ün yanına stoper takviyesi şart olurken Beşiktaş, bu boşluğu Getafe forması giyen Delgado ile doldurdu. 30 yaşındaki futbolcunun performansı ve Beşiktaş ile yakalayacağı uyum, siyah-beyazlılar için büyük önem taşıyor. Fiziksel açıdan avantajlı bir merkez stoper olan Delgado, güçlü fiziğe


sahip. Malaga, Valencia, Sevilla ve Getafe'de forma giyen yıldız stoperin en büyük dezavantajı sert oyun yapısı.



FAZLA KART GÖRÜYOR AMA AZ FAULLE OYNUYOR


Maç başına 9 faul yapan, La Liga'nın geride kalan ilk yarısında en sert savunmacıları arasında yer alan Delgado, en fazla sarı kart gören oyuncular listesinde de üst sıralarda. Kariyeri boyunca forma giydiği 295 karşılaşmada 103 sarı kart, 10 kırmızı kart gören 30 yaşındaki stoper, Süper Lig'de sert ve hırçın yapısı nedeniyle sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. Maç tecrübesi oldukça fazla olan Delgado, istikrarlı bir kimliğe sahip. Mücadeleden asla yılmayan İspanyol savunma oyuncusu, çok fazla sarı kart görmesine rağmen en az faul yapan oyuncular arasında yer alıyor.



Boyko'nun maliyeti 7.5 milyon Euro


Beşiktaş, yeni kalecisi Denys Boyko'nun transferinin maliyetini açıkladı. Siyah-beyazlılar, Dnipro'ya 3.3 milyon Euro bonsevris bedeli ödeyecek. 4.5 yıllık anlaşma sağlanan 27 yaşındaki kaleciye toplamda 4.2 milyon Euro garanti para verilecek. Böylece Boyko'nun maliyeti 7.5 milyon Euro olacak. 2015-16'da 350 bin; 2016-17'de 900 bin, 2017-18 ve 2018-19'da 1 milyon, 2019-20 sezonunda 950 bin Euro ödenecek. Maç başı ise 4'er bin Euro.



Trabzonspor maçında yok


İzin alarak eşyalarını toplamak için Ukrayna'ya giden Boyko, hafta başında dönecek. Trabzonspor maçında kale Tolga Zengin'in olacak.



Aras Özbiliz kontrolden geçti


Beşiktaş'ın devre arasındaki bir diğer transferi Aras Özbiliz, dün sabah sağlık kontrolünden geçti. Sezon sonuna kadar Raye Vallecano da kiralık olarak forma giyecek 25 yaşındaki oyuncu, “Maç eksiğimi kapatarak yeni sezona hazır başlayacağım” dedi.






#​Beşiktaş
#Ersan Gülüm
#Alexis Delgado
8 yıl önce