|

Beşiktaş'tan bir kayıp daha

Geçen hafta evinde Antalyaspor’a mağlup olan Beşiktaş, Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kaybettiği haftada Bursaspor ile daplasmanda berabere kaldı. 51. dakikada Babel’in attığı golle öne geçen siyah-beyazlılar, maçın bitimine 5 dakika kala Sakho’nun golüne engel olamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:13 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
 Beşiktaş, 4. hafta maçında deplasmanda Bursasporile 1-1 berare kaldı.
Beşiktaş, 4. hafta maçında deplasmanda Bursasporile 1-1 berare kaldı.

Geçen hafta kendi sahasında Antalyaspor’a yenilerek zirve yarışında yara alan Beşiktaş, 4. hafta maçında deplasmanda Bursasporile 1-1 berare kaldı. Maçın ilk yarısında Bursaspor dirençli bir futbol sergilerken, Beşiktaş ise istediği oyunu bir türlü sergileyemedi. İkinci yarıda rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, daha etkili bir futbol sergilerken, öne geçmeyi başardı. Son bölümde ise Bursaspor’un baskısı sonuç verdi ve maç 1-1 sona erdi.

6. dakikada sağdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Quaresma’nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Pepe’nin kafa vuruşunda top kalenin solundan auta çıktı. 10. dakikada Bursaspor gole yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Furkan Soyalp’in ara pasıyla topla buluşan Allano Lima, topu sürerek ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı. Kalesini zamanında terk eden kaleci Karius topu uzaklaştırmayı başardı. 31’de Pepe’den topu kapan Furkan Soyalp hızla ceza alanına girdi ancak son anda araya giren Domagoj Vida tehlikeyi büyümeden önlemeyi başardı. 42’de Kazanılan serbest vuruşu kullanan Yusuf Erdoğan’ın ceza alanına gönderdiği ortasında Loris Karius çift yumrukla topu uzaklaştırdı.

51. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında rakibinden topu kapan Tolgay Arslan’ın pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup ilerleyerek ceza alanına girmeden pasını Ryan Babel’e aktardı. Pozisyonu iyi takip eden Hollandalı futbolcu bekletmeden ceza alanında sol çaprazdan yaptığı vuruşta Okan Koçuk’un yanından topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 53’te Oğuzhan’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Alvaro Negredo’nun sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Okan Koçuk topu uzaklaştırdı. 64’te Bursaspor’un kazandığı serbest vuruşta Yusuf Erdoğan’ın ortasında Sakho’nun bomboş durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti. 75’te gelişen hızlı atakta ceza alanı dışında topu alan Tunay Torun, kaleyi görür görmez şutunu çekti ancak top çerçeveyi bulmadı. 86. dakikada savunmadan atılan uzun pasla sol kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan son çizgiye inerek topu içeri gönderdi. Pozisyonu takip eden Diafra Sakho’nun kale ağzında topun gelişine yaptığı vuruşta beraberliği sağladı: 1-1.

Karius ilk maçına çıktı

Beşiktaş’ta yeni transfer Loris Karius ilk maçına çıktı. Tolga Zengin’in yokluğunda Beşiktaş’ın ikinci kalecisi ise Utku Yuvakuran oldu. Yeni transferlerden Adem Ljajic ise teknik direktör Şenol Güneş’in kararı doğrultusunda yedek soyundu. Antalyaspor karşısında etkisiz bir futbol ortaya koyan ve Partizan maçına yedek başlayan Oğuzhan Özyakup yeniden 11’e döndü. Vagner Love ise 18 kişilik kadroya alınmadı ve maçı tribünden seyretti.

Böyle bir gol yemek hayal kırıklığı

Beşiktaş’ta ilk maçına çıkan Karius, “Böyle bir gol yemek hayal kırıklığı” dedi. Alman kaleci maçtan sonra yaptığı açıklamada, “İstediğimizi yansıtamadık. İlk yarı gol yemedik, şanslıydık. İkinci yarıda daha iyi oynadık. Pozisyonlara girdik ve gol attık. Oyunun son bölümünde böyle bir gol yemek hayal kırıklığı. 2 puan bıraktık, üzgünüz” diye konuştu.

  • Şenol Güneş’ten oyunculara eleştiri
  • Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçtan sonra yaptığı açıklamada, istedikleri oyunu sergileyemediklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Oyunun tamamında düşündüğümüz oyunun gerisindeydik. İlk yarı ne hücum teşebbüsünde buldular, ne savunmada dirençli oynadılar. Rakip de uzun toplarda başarılı olup pozisyon buldu. İkinci yarı daha iyiydik ama düşündüğümüz oyun temposundan aşağıdaydık. Her oyuncumuz kendi ortalamasının altında oynadı. Bizim oyunumuz da beraberliğe razı olan rakibin işine geldi” ifadelerini kullandı.
#Bursaspor
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
6 yıl önce