|

Burak için sert sözler

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, golcü oyuncunun 800 bin Euro’luk alacağı için TFF’ye başvurmasının kendisini üzdüğünü belirterek, “Kendisine sormak lazım neden böyle bir davranışta bulundu. Takımın kaptanı, bizim kendi yerli oyuncumuz, takımımızdaki oyuncuların yüzde 80’inin de yabancı olduğunu düşünürseniz, takımın kaptanı böyle bir yol açarsa arkasını düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 05:31 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Burak Yılmaz'ın TFF'ye başvurusu tartışma yarattı.
Burak Yılmaz'ın TFF'ye başvurusu tartışma yarattı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golcü oyuncu Burak Yılmaz’ın 800 bin Euro’luk alacağı için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurmasının kendisini üzdüğünü söyledi. “Onu bir kendisine sormak lazım. Hangi düşünceyle böyle bir şeyde bulundu. Federasyona veya kulübe böyle bir ihtarname çekti, kendisine sormak lazım” diyen Trabzonspor Başkanı, “Zaten olay çok taze. Pek yorum yapabilecek durumda da değilim. Yönetimde görüşülecek bir konu. Başından beri benim söylediğim bir şey var... Bugün bu, sadece Trabzonspor’un sıkıntısı değil. Ödemelerde yaşanan güçlükler sadece Trabzonspor Kulubü’nün yaşadığı bir durum değil. 6-7 aydır oyuncularına para ödeyemeyen kulüpler var, fakat nedense geldiğimizden beri 10 ya da 11 ihtarı aldık. Zaten geldiğimizin birinci ayında ihtarname bombardımanıyla karşılaştık. Bu arada bunlar olurken 6 aydır para alamayıp da hiç sesini çıkarmayan oyuncular da var. Bu oyunculardan ikisi de yabancı oyuncumuz. Herhalde ‘İhtarnameyi çekersek bu parayı alırız’ diye düşünüyorlar. Ödenecek para varsa o para ödenir, ihtarnameye gerek yok” ifadelerini kullandı.


HINÇLARINI BİZDEN Mİ ALIYORLAR?

Konunun daha yönetimde görüşülmediğini aktaran Ahmet Ağaoğlu, “Kendisine sormak lazım neden böyle bir davranışta bulundu. Hemen transfer sezonunun kapanmasının ardından. Yani aradan bir hafta geçmeden böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Kaldı ki öyle çok birikmiş bir alacağı da yok. Geçen yıldan bir aylık, bu yıldan da bir aylık. Bu sürece de bakarsak, tabii herhalde bu süreç içerisinde 30 dakika falan forma giydi” şeklinde konuştu. “Takımın kaptanı, bizim kendi yerli oyuncumuz, takımımızdaki oyuncuların yüzde 80’inin de yabancı olduğunu düşünürseniz, takımın kaptanı böyle bir yol açarsa arkasını düşünmek bile istemiyorum” ifadelerini kullanan Ahmet Ağaoğlu, “Tabii ki böyle bir şeye hiçbir zaman meydan vermeyeceğiz ama bu iki oluyor. Sezon biterken bir ihtarname çekmişti. Bir de şimdi. Bana pek hoş gelmedi ama dediğim gibi kendisini de dinlemek lazım. Özellikle beni çok üzdü. Takımımızın kaptanından ve kendisinden çok şey beklediğimiz bir oyuncumuzdan... Biz geldiğimiz zaman 6 ay para ödenmemişti. Tamam da herkes hıncını bizden mi çıkartıyor yani bunu anlayamıyorum. Bu sürecin içerisinden çıkacaksak hep birlikte çıkacağız. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, medya, taraftar bir bütün olarak ancak buradan çıkabilirsiniz. Bu boyutlara gelmiş bir ekonomik açmazın içinden ancak bu şekilde çıkabilirsiniz” şeklinde konuştu.


Karaman kadronun yüzde 74’ünden faydalandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Süper Lig’de geride kalan 4 haftada 20 farklı oyuncuya forma şansı verirken, sadece sakatlığı bulunan ve tedavisi devam eden Kamil Ahmet, kaleciler Esteban ile Uğurcan, yeni transferlerden Zeki Yavru ve genç oyuncular Murat Cem, Hüseyin Türkmen ile Semih Karadeniz’i kullanmadı. Kaleci Onur, Pereira, Sosa, Onazi, Kucka, Olcay, Yusuf Yazıcı ve Rodallega 4 haftalık bölümde takımın en istikrarlı oyuncuları olarak ön plana çıktı. Bu 8 oyuncu 4 lig maçında da forma giyerken, sadece kaleci Onur ile sağbek oyuncusu Pereira 4 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan isimler oldu. Geride kalan sezonu 23 golle tamamlayan forvet oyuncusu Burak Yılmaz, sakatlığı nedeniyle bu sezonun ilk 4 haftasında sadece 27 dakika süre aldı. Golcü oyuncunun yokluğunda teknik direktör Ünal Karaman’ın forma şansı tanıdığı Hugo Rodallega eline geçen fırsatı iyi değerlendirdi. 2018-19 sezonunda geride kalan 4 haftalık bölümde tüm maçlarda forma giyen ve 330 dakika sahada kalan Rodallega 3 gol kaydederek, 2017-18 sezonun ilk 4 haftasında üç maçta 198 süre alan ve 3 gol kaydeden Burak Yılmaz’ın performansını yakaladı. Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı yeni transferlerden Anthony Nwakaeme ile Caleb Ekuban da, bordo-mavili forma altında Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptı. 2 karşılaşmada toplam 108 dakika süre alan Nwakaeme, 2 gol ve 1 asistlik performans ile takımına katkı sağlarken, tek maçta 5 dakika süre alan Ekuban ise 1 gol atma başarısı gösterdi.

  • Kucka’dan milli maçta şov
  • Karadeniz ekibinin Slovak yıldızı Juraj Kucka, ülkesinin Danimarka ile oynadığı ve 3-0 kazandığı hazırlık karşılaşmasında yıldızlaştı. 61 dakika oyunda kalan 31 yaşındaki merkez orta saha, Nemec ve Rusnak’ın attığı gollerde asist yapan isim oldu. Tecrübeli futbolcuya tüm otoritelerin tam puan vermesi dikkat çekti. Öte yandan eski Trabzonsporlu Tomas Hubocan da 90 dakika sahada kaldı.

Toure, Senegal Cumhurbaşkanı Sall’a forma hediye etti

Trabzonspor Kulübü’nün yeni transferi Senegalli futbolcu Zargo Toure, ülkesinin Cumhurbaşkanı Macky Sall’a, Trabzonspor forması hediye etti. Çin’den Senegal’a giden Cumhurbaşkanı Sall’ın uçağı, yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanı VIP Salonu’ndaki Devlet Konuk Evi’nde, Vali Yücel Yavuz ve diğer ilgililerle bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Sall, ilgililere teşekkür etti. Trabzonspor’un yeni transferi Senegalli futbolcu Zargo Toure de ülkesinin cumhurbaşkanının Trabzon’da olduğunu öğrenince Trabzon Havalimanı’na gelerek, Cumhurbaşkanı Sall ile görüştü. Toure, bir süre sohbet ettiği Cumhurbaşkanı Sall’a, 15 numaralı bordo-mavi forma hediye etti.

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
6 yıl önce