|

Burak'a kefilim

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Beşiktaş taraftarıyla Burak Yılmaz’ın buluşacağını, kucaklaşacağını, geçmişte yaşananlara sünger çekeceğini düşünüyorum. Burak’tan da sahada elinden geleni yapmasını bekliyorum” şeklinde konuştu. Deneyimli çalıştırıcı, kendisine teklif edilen sözleşme yenileme konusunda ise düşünüp karar vereceğini ifade etti.

Haber Merkezi
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:24 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Şenol Güneş
Şenol Güneş

Beşiktaş Teknik Direkörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın kampında basın toplantısı düzenledi. Burak Yılmaz’ın transfer çalışmaları hakkında konuşan Şenol Güneş, “Şu anda ciddi bir sakatlığı yok, arka adelesinde bir gerginlik vardı ama idmanına mani değil. Burak herkesin çok şey beklediği bir isim” dedi. Burak Yılmaz’ın bulunduğu yere çok fazla katkı yaptığını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Burak futbolu çok seviyor ve ait olduğu yerde saygı duyarak çalışıyor. Yeteneği ile dünya çapında oynayacak bir oyuncu. Ben de kefil oldum. Hatalarından dolayı eleştirilere saygı duyuyorum, ben de eleştiriyorum. Çok önemli bir karakter. Yıpratılmasını ve yıpranmasını doğru bulmuyorum. Duygusal, anlık parlayan bir çocuk ama kalbinde kötülük olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

EN İYİSİ BURAK VE CENK

Türkiye’nin en iyi forvetlerinin Burak Yılmaz ve Cenk Tosun olduğunu ifade eden Güneş, “Türkiye’de 2 forvet derseniz 1 Burak derim 2 Cenk derim, kimse aksini söyleyemez. Burak oynamak da istiyor. Ben Messi’yi de istiyorum ama alamıyorum. Burada önemli olan Beşiktaş’ın camiasına ve takımına uygun oyuncu olduğunu düşünmemiz. Kendisi zaten Beşiktaşlı, bunu Trabzon’da da söylüyordu. Vagner Love’dan daha maliyetsiz bir oyuncu” dedi. Burak Yılmaz’a kefil olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Beşiktaş’la Burak’ın buluşacağını, geçmişe sünger çekeceğini düşünüyorum. Taraftarla Burak’ın kucaklaşacağına inanıyorum. Burak’ın da oyuncu olarak elinden geleni yapmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

SÖZLEŞME KONUŞMAM

Beşiktaş’ın yaptığı sözleşme teklifi hakkında da konuşan Şenol Güneş, “Bu planlar, bazen hiç aklınıza gelmediği şekilde gelişiyor. Yönetim tarafından bana konuşma geldi, değerlendireceğim. Sonuçtan ve oyundan mutsuzum. Bunu değiştirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Burada 4. senemi geçiriyorum, kolay değil. ‘Beşiktaş, camiası beni istemediği zaman giderim’ demiştim. Mukavelelik bir şey yok şu an. Ben hiç gitmeyecekmiş gibi düşünürüm. Burada iyi bir izlenim bıraktığımı düşünüyorum. Beşiktaş’ta olmaktan mutluyum” dedi. Tolgay-Şener takasıyla ilgili konuşan Güneş, F.Bahçeli futbolcunun çok karakterli bir oyuncu olduğunu ve süreci beklediklerini belirtti. Serdar Aziz konusunda da görüş belirten deneyimli çalıştırıcı, “Şu andaki durumunu bilmiyorum ama belki transfer olur” dedi. Fabri’nin geri dönme ihtimali de sorulan Güneş, “Gitmesine üzüldüm, gelmesine sevinirim. Başkan bilir. Başkanımız büyük başkan, her şey ona bağlı” ifadelerini kullandı. Güneş, Tolga Zengin konusunda ise “Onun İstanbul’da kalmasını kabul ederken üzüldüm. Utku’nun 6 ay kiralık gitmesini uygun görmüştüm. Böyle bir karar alındı” dedi.

  • Fatih Aksoy 1.5 yıllığına Sivasspor’a kiralandı
  • Beşiktaş Kulübü, savunma oyuncusu Fatih Aksoy’un 1,5 yıllığına Demir Grup Sivasspor’a kiralandığını bildirdi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 21 yaşındaki stoperin 1,5 yıllığına kiralık transferi için kırmızı-beyazlı kulüp ile anlaşma sağlandığını bildirildi. Fatih, siyah-beyazlı formayla Süper Lig’de 2, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 4 maçta görev aldı. Genç futbolcu, dün akşam Sivasspor’un Antalya kampına katıldı.
  • Vagner Love CSKA’ya göz kırptı
  • Vagner Love’ın menajeri Evandro Ferreira, Rusya kaynaklı Championat adlı internet sitesine yaptığı açıklamada oyuncusunun eski takımına dönebileceğini söyledi. Ferreira yaptığı açıklamada, “Vagner, Beşiktaş’la sözleşmesini feshetmeye ve serbest kalmaya yakın. Serbest kaldığında hangi kulüpte oynayacağına karar vereceğiz. Rus kulüpleriyle görüşmedim ama CSKA Moskova gibi seçeneği gündeme gelirse Vagner bundan memnun olur” dedi.
  • Beşiktaş, Antalya’da son sınavında
  • İkinci yarı hazırlıklarını Antalya sürdüren Beşiktaş dünü çift idman yaparak sürdürdü. Siyah-beyazlılar, dün sabah önce salonda sonra sahada çalıştı. Antrenman sonunda Larin, Ljajic ve Güven, özel şut çalışması yaptı. İdmanı bir süre A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da izledi. Akşam idmanında ise pas çalışması ve yarı sahada çift kale maç yaptı. İdman sonrası Larin, Lens, Oğuzhan ve Güven şut çalıştı. Beşiktaş, bugün saat 15.00’te Almanya 2. Lig ekibi Greuther Fürth ile son hazırlık maçını oynadıktan sonra İstanbul’a dönecek.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Burak Yılmaz
5 yıl önce