|

ÖZET | Fenerbahçe-Gaziantep FK: 2-1

Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe-Gaziantep FK maçının özetini haberimizden izleyebilirsiniz.

23:49 - 13/08/2023 Pazar
Güncelleme: 00:13 - 14/08/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe-Gaziantep FK
Fenerbahçe-Gaziantep FK

Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de Gaziantep’i 2-1 mağlup etti. UEFA Konferans Kupası’ndaki Maribor maçına göre 4 farklı oyuncu ile sahaya çıkan sarı lacivertliler mücadeleye hızlı başladı. Orta sahada kaptığı topla hızlı çıkan Edin Dzeko, ceza sahası sol çizgisi üzerinde topu Tadic ile buluşturdu. Tadic’in geri pasında Dzeko, düzgün bir vuruşla 3. dakikada Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Ataklarını sıklaştıran ve topu bırakmayan sarı lacivertliler 18. dakika Dzeko ile bir gol daha buldu. Szymanski’nin mükemmel ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Boşnak oyuncu skoru 2-0’a getirdi.


23. dakikada Szymanski’ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gören ve hakemi alkışlayarak tepki gösteren Gaziantepli oyuncu Alexandru Maxim ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla, takımını 10 kişi bıraktı. 34. dakikada Osayi’nin sakatlanmasının ardından oyuna Oosterwolde dahil oldu ve Ferdi Kadıoğlu bu dakikadan itibaren sağ beke geçti. Ferdi ve Tadic’in iyi bir uyum yakalamasından dolayı bu dakikadan itibaren Kent sola, Tadic sağa geçti. Sık sık ön alan presi yapan ve ara paslarıyla rakip kaleye gitmeye çalışan Fenerbahçe’de, bu ikilinin oluşturduğu bir pozisyonda sarı lacivertliler penaltı kazandı ama VAR kararı ile penaltı iptal edildi. 45+5. dakikada Gaziantep skoru 2-1’e getirdi.

İkinci yarı gol sesi çıkmadı

Bir frikik organizasyonunda arka tarafta kendini unutturan Arda Kızıldağ kafa vuruşu ile fileleri havalandırdı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 53. dakikada Ferdi’nin ortasına Gradel’in eliyle müdahale etmesinin ardından Fenerbahçe, VAR kararı ile penaltı kazandı. 54. dakikada Tadic’in penaltısını kaleci Batuhan kurtardı. Gaziantepli oyuncuların zaman geçirmek adına yaptıkları stadyumda büyük tepkilere neden oldu. Mücadele bu skorla sona erdi.


Sezon galibiyetle başlayan Fenerbahçe ligin ikinci haftasında Yılport Samsunspor'a konuk olacak. Gaziantep FK ise Sivasspor'u ağırlayacak.


#Süper Lig
#Fenerbahçe
#Gaziantep FK
9 ay önce