|

Dakar'da en iyi sporcumuz 90. sırada

Arjantin’de yapılan Dakar Rallisi’nin üçüncü etabını Şakir Şenkalaycı 90., Serkan Özdemir de 91. sırada bitirdi. Koray Kaplan ve Selçuk Bektaş ise gerilerde kaldı.

Yeni Şafak
11:18 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:25 - 7/01/2015 Çarşamba
IHA
Arjantin’de Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir zorlu ikinci etap sonucu, San Juan-Chilecito etabını temkinli geçtiler. Üçüncü bölüm San Juan’da yarışçılar, 220 kilometresi Özel Etap olmak üzere toplamda 657 kilometre yol yaptı. Serkan Özdemir ve Şakir Şenkalaycı kırmızı topraklara sahip parkurda And Dağları'nın eteklerindeki kanyonlardan geçip, yüksek tepelerle ve zorlu su geçişleriyle mücadele ettiler. Etap içerisinde kumla da sınav veren sporcular günü kontrollü geçirdi.


148 yarışçının start aldığı etabı TMF Dakar Takımı’nın sporcularından Şakir Şenkalaycı da 03.43.48’lük zamanıyla 139 motosikletçi arasında 90., Serkan Özdemir’de 03.45.56 ile 91. sırada tamamladı. Üçüncü etapta Koray Özkaplan ile Selçuk Bektaş 123 ve 124. sırada yer aldı. Bu etabı ilk sırada Avusturyalı Matthias Walkner geçerken, ikinci Marc Coma ve üçüncü de Joan Barreda Bort oldu.


Dünkü etabın yorgunluğunu üzerlerinden atamadıklarını belirten Şakir Şenkalaycı, “Etabı 90. sırada tamamladım. Dünkü kadar zorlu olmasa da özellikle taşlı, kayalıklı bölümleri risk almadan geçtim” dedi.


Serkan Özdemir ise, “Kısa bir özel etap oldu. İlk başta yüksek noktalardan geçtik ve etabın sonlarına doğru özellikle taşlardan dolayı kontrollü gittik. Fiziksel anlamda zor bir gün bizi bekliyor” diye konuştu.


Genel klasmanda Joan Barreda Bort’un birinciliği devam ederken, Serkan Özdemir 88, Şakir Şenkalaycı 90, Selçuk Bektaş 131 ve Koray Özkaplan 133. sırada yer aldı.


Bugün Şili'deler

Dakar Rallisi'nin dördüncü etabında bugün sporcular ülke değiştirip Şili’ye geçecek. Chilecito-Copiapo etabında yarışçılar, 909 kilometre yol yapacaklar. 4. Etapta sporcular güne erken başlayıp, deniz seviyesinden 4 bin 800 metre yükseğe çıkıp, Paso San Francisco sınır kapısından Şili’ye geçecekler. Günün en zorlu bölümü ise Atacama Çölü olacak. Sıcak kadar çöl kumu da Serkan Özdemir, Şakir Şenkalaycı, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş’a zor anlar yaşatacak.
#Dakar Rallisi
#Motosiklet
#Şakir Şenkalaycı
#Serkan Özdemir
#Koray Özkaplan
#Selçuk Bektaş
9 yıl önce