|

Fenerbahçe'de Phillip Cocu dönemi resmen başladı

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu kendisini 3 yıllığına sarı lacivertlilere bağlayan sözleşmeye imza attı. Tecrübeli teknik adam basın toplantısında yeni sezonda nasıl oynayacaklarıyla ilgili de fikirler verdi.

Yeni Şafak
19:19 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 20:20 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Phillip Cocu, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Phillip Cocu, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu kendisini 3 yıllığına sarı lacivertlilere bağlayan sözleşmeye imza attı. Tecrübeli teknik adam basın toplantısında dikkat çekici ifadeler kullandı.

Phillip Cocu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;
  • "Birkaç haftadır görüşme halindeydik. Fenerbahçe'nin geleceğinin nasıl olacağını planladık. Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm artık ve bu bana onur veriyor. Çok çalışacağız, bir bütün halinde devam etmemiz gerekiyor. Fenerbahçe'nin birçok maçını izledim ama takımı analiz etmenin en iyi yolu birlikte çalışmaktır. Önce oyuncularla beraber çalışmaya başlamalıyız. Teknik anlamda neler yapabiliriz, nasıl oynamalıyız, bunlarla ilgili görüşlerimiz var. Felsefemiz topa sahip olan ve sahada hareketlilik yaratan bir takım olmak. İlk günden itibaren buna uğraşacağız. Bu sezon stadımızın dolması bize çok fayda sağlayacak. Barcelona ve PSV ile buraya geldim, buradaki atmosferi biliyorum. Umuyorum pozitif atmosferi ve pozitif havayı koruyabiliriz."
Futbol direktörü Davide Comolli'nin açıklamalarından öne çıkanlar;
  • Taraftar ve basında transfer konusunda bir rahatsızlık olmasını anlayabiliyorum. Birçok oyuncuyla adımız geçiyor, zaten bazı oyuncularla görüşüyoruz. Ama biz doğru anda bu açıklamaları yapmak istiyoruz. Gerek Phillip, gerek ben oyunculara bakıyoruz. Hocamızın istediği bazı oyuncular var, onları takip ediyoruz. Farklı hedeflere yoğunlaşmış durumdayız. Basının manşete ihtiyacı var biliyorum ama bizim de başarılı bir transfer dönemi geçirmeye ihtiyacımız var. Bir şeyler yapabilmek istiyorsak, işimizi iyi yapmak istiyorsak, bu transfer dönemini başarılı bir şekilde tamamlamak zorundayız. Ben Fenerbahçe'nin geçen sezonki 46 maçının 40'ını izledim. Takımın zayıf ve güçlü yanlarını çok iyi biliyorum. Phillip'le de konuşmalarımız oldu. İlk buluşmamızdan itibaren nasıl bir takım oluşturabileceğimizi konuşuyoruz. Phillip de henüz teknik direktör olması kesinleşmemişken Fenerbahçe'nin maçlarını izlemeye başladı. O da kadrodaki oyuncuları iyi tanıyor, tıpkı benim gibi.


#Fenerbahçe
#Phillip Cocu
6 yıl önce