|

Galatasaray-Alanyaspor: 6-0

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasının kapanış maçında Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 mağlup etti. Sarı kırmızılıların gollerini Fernando, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Emre Akbaba (2) ve Henry Onyekuru attı.

Yeni Şafak
23:32 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:18 - 28/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray, Alanyaspor'u 6-0 mağlup etti.
Galatasaray, Alanyaspor'u 6-0 mağlup etti.

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasının kapanış maçında Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 mağlup etti. Sarı kırmızılıların gollerini Fernando, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Emre Akbaba (2) ve Henry Onyekuru attı.

Maçtan dakikalar;

16. dakikada Djalma Campos'un ara pasıyla ceza sahasına giren Bobo, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda zamanında kalesini terk eden Uruguaylı file bekçisi topun sahibi oldu.

37. dakikada Galatasaray, müsabakada öne geçti. Emre Akbaba'nın sağdan kullandığı kornerde Sinan Gümüş arka direkte topu kafayla altıpasa indirdi. Eren Derdiyok, Maniatis ve Cenk Ahmet Alkılıç'ın yer aldığı karambolde top kale çizgisi gerisindeki Fernando'nun önünde kaldı. Brezilyalı oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0.

İkinci yarıda ise Galatasaray fırtınası esti. 49'da Sinan Gümş'ün ceza sahası dışından füzesi savunmaya da çarpıp ağlarla buluşunca fark ikiye çıktı. 59'te Eren Derdiyok gol yağmurunu sürdürürken 56'da Emre Akbaba, Galatasaray formasıyla ilk golüne imza attı.

Penaltı VAR'a takıldı
  • 67. dakikada Sinan Gümüş'ün yerde kaldığı pozisyonda önce penaltı kararı veren hakem Halil Umut Meler, daha sonra pozisyonu VAR'dan tekrar izleyince kararını değiştirdi penaltıyı iptal etti.

Pozisyondan sonra da vites düşürmeyen Aslan, 82'de Henry Onyekuru'uyla farkı 5'e çıkardı. Gol yağmurunu bitiren isim ise 84. dakikada Emre Akbaba oldu: 6-0



Evindeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı
  • Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor karşısında elde ettiği galibiyetle Süper Lig'de sahasındaki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı. Türk Telekom Stadı'nda ligdeki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 21 müsabakada rakiplerine yenilmedi. Sarı-kırmızılı takım, evindeki son 21 maçın 20'sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.
Galibiyet serisini 9'a taşıdı
  • Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 9 maçtan da galip geldi. Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon 28. haftada Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildiği karşılaşmanın ardından oynadığı 6 müsabakayı kazandı. Galatasaray, bu sezon ise MKE Ankaragücü, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı maçları üstün bitirerek galibiyet serisini 9'a çıkardı.
Emre Akbaba gollerde sevinmedi
  • Galatasaray'ın yeni transferi Emre Akbaba, eski takımı Aytemiz Alanyaspor'a attığı gollerde sevinç yaşamadı. Karşılaşmanın 56 ve 84. dakikalarında iki kez ağları havalandıran Emre Akbaba, gollerde herhangi bir sevinç gösterisi yapmadı. Bu arada Emre Akbaba, sarı-kırmızılı takımla ilk 11'de çıktığı ilk maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.


#Galatasaray
#Alanyaspor
#Süper Lig
6 yıl önce