|

Galatasaray’da Bony sesleri

Kadrosundaki bazı isimleri yüksek bonservislerle satan Galatasaray, forvet hattına yapacağı takviye için çalışmalarına devam ediyor. Alan Carvalho ile anlaşan sarı-kırmızılıların söz kestiği ikinci forvetin Wilfried Bony olduğu ve Fildişili golcünün de Galatasaray’a gelmek istediği belirtildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 04:04 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Wilfried Bony
Wilfried Bony

Gary Rodrigues ve Ozan Kabak transferlerinden önemli bir kaynak elde eden Galatasaray’ın, santrafor takviyesini kısa süre içerisinde sonuçlandırması bekleniyor. Sarı-kırmızılı takım, Alan Carvalho’nun yanı sıra İngiltere Championship takımlarından Swansea’de forma giyen Wilfried Bony’yi kadrosuna katmak üzere. Wilfried Bony transferini yürüten isimlerin Swansea City adına Türk menajer Kerem Solmaz ve İngiliz Menajer Andy Duncalf olduğu, Swansea City cephesinde ise görüşmeleri yürüten kişinin Christopher Farnell olduğu belirtildi ve yapılan görüşmelerde sona yaklaşıldı. Transferin bonservis bedeli olmadan bitmeye yakın olduğu ifade edilirken, futbolcunun kulübünden aldığı yıllık ücretten daha azını Galatasaray için kabul ettiği de vurgulandı. 2013’te Hollanda ligi takımlarından Vitesse’den Premier Lig’e geldiğinden bu yana Swansea City, Stoke City ve Manchester City formaları giyen Bony’yi yüksek maaşından dolayı elden çıkarmaya planlayan Swansea’nin yakında Fildişi Sahilli oyuncunun Galatasaray’a transferini açıklaması bekleniyor

ÇİN BASINI MUTLU HABERİ VERDİ

Öte yandan Galatasaray taraftarlarının günlerdir merak ettiği Alan Carvalho transferiyle ilgili son gelişmeleri Çin basını duyurdu. Hücum hattına 2 oyuncu transferi düşünülürken listenin ilk sırasında bulunan Alan ile ilgili açıklamanın birkaç gün içinde yapılması bekleniyor. Çin basınındaki haberlere göre, Guangzhou Evergrande Kulübü transferde büyük bir şova hazırlanarak 100 milyon Euro hracamayı planlıyor. Bu plandan dolayı Guangzhou yönetimi bazı oyuncularını elden çıkaracak. Bu oyuncuların başında da Alan Carvalho geliyor. Brezilyalı futbolcunun Guangzhou’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, bir sonraki durağının Galatasaray olacağı yazıldı.

TETTEH SICAKLIĞINI KORUYOR

Galatasaray, kadrosuna iki forvet katabilmek için çalışmalarına devam ederken, Alan ve Bony’de sorun çıkması ihtimaline karşılık Sparta Prag’ın santrforu Benjamin Tetteh için yeni adımlar atıyor. Sarı-kırmızılıların, daha önce yapmış olduğu kiralama teklifi kabul görmezken, satın alma teklifi masaya geldi. Ozan Kabak transferinden 11 milyon Euro bütçe oluşturan Galatasaray, Tetteh için 8 milyon Euro’luk resmi teklifte bulundu. Sarı-kırmızılıların, Çekya ekibini 8 milyon Euro’luk bonservis bedelini kısa süreli ödeme tablosu ile ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı takımın önündeki tek engel İngiltere Premier Lig ekiplerinden Wolverhampton’ın yapmış olduğu 12 milyon Euro’luk teklif. Galatasaray, bu teklife çok yaklaşamasa da kısa vadeli ödeme planıyla Sparta Prag’ı ikna etmeye çalışıyor.

  • Ozan Kabak için B.Münih iddiası
  • Almanya’da yayın yapan Kicker Dergisi, Galatasaray’ın 11 milyon Euro bonservis bedeli ile Stuttgart’a sattığı Ozan Kabak’ın aslında Bayern Münih’e gitmek için ilk adımı attığı iddiasında bulundu
  • Alman basını, Galatasaray’dan 11 milyon Euro bedelle Stuttgart’a giden Ozan Kabak için şaşırtan bir iddia paylaştı. Kicker Dergisi’ne göre ise 18 yaşındaki ismin gelecek rotası Bayern Münih olacak. Haberde, Alman devinin, Ozan’ın bir sonraki transfer hakkını satın aldığı belirtildi. İddiaya göre Bayern Münih, genç futbolcunun Stuttgart’a transferinde özel bir madde koydurdu. Bayern, bunu kullanmak istemesi halinde Ozan’ı daha önce belirlenmiş bir bedelle kadrosuna katabilecek. Ozan için ödenen 11 milyon Euro bonservisin de Stuttgart’ın bugüne dek ödediği en büyük bonservis bedeli olması bu iddiayı güçlendiriyor. Bavyera ekibinin, Serge Gnabry transferinde de aynı yolu izlediği ifade edildi. Münih temsilcisi, Arsenal’den 5 milyon Euro bedelle Werder Bremen’in yolunu tutan Gnabry’i, bir yıl sonra 8 milyon Euro bedelle kadrosuna katmıştı. Galatasaray, 18 yaşındaki savunma oyuncusunun 11 milyon Euro bonservis bedeliyle Stuttgart’a transfer olduğunu dün resmen duyururken, Alman ekibi de Ozan’ın sağlık kontrolü sonrası 2024’e kadar resmi sözleşme imzaladığını açıkladı.
  • STUTTGART’TA BÜYÜK HEDEFLERİM VAR
  • Alman kulübünün internet sitesine açıklama yapan Ozan, “Stuttgart’ta uzun vadede başarmak istediğim büyük hedefler var. Maçlarını fırsat buldukça TV’den izliyordum. Berkay Özcan ve antrenör Halil Altıntop’u tanıyorum. Bu takımın bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum” dedi. Ozan yayınladığı bir mesajla G.Saray camiasına teşekkür ederken, sarı-kırmızılı kulüp de genç futbolcu için teşekkür mesajı yayınladı.

  • Mariano karar aşamasında
  • Sao Paulo’nun Mariano’nun transferi için Galatasaray ile temaslara başladığı öne sürüldü. Fox Sports’un Brezilya’da yayın yapan kanalında çıkan haberde; uzun süredir Victor Ferraz için Santos ile görüşen ancak bu transferi bir türlü bitiremeyen Sao Paulo’da teknik direktör Andre Jardin’in isteği üzerine G.Saray ile temasa geçti. Hem Mariano’dan hem Sao Paulo’dan doğrulandığı belirtilen habere göre; Brezilya ekibi, Galatasaray’ın satmak istemesi durumunda Mariano için alıcı olduğu bilgisini iletti. Henüz Galatasaray ve Mariano’nun bir cevap vermediği, tecrübeli oyuncunun olumlu veya olumsuz düşüncesiyle ilgili Brezilya’ya yansıyan herhangi bir durum olmadığı da aktarıldı.
  • Belhanda’nın cezası silindi
  • Suudi Arabistan takımlarından kulübü Al İttihad’dan yıllık 5.5 milyon Euro teklif alan Faslı futbolcu Belhanda, teknik ekip ile yaptığı görüşmeden sonra Galatasaray’da kalma kararı aldı. Galatasaray yönetimi de Faslı futbolcuya Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle verdiği 200 bin Euro’luk cezayı affetti. Belhanda’nın yıllık ücretine zam geldiği haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Teknik ekibin, Belhanda’ya, sezon sonunda oluşacak transfer sürecinde kolaylık sağlama garantisi verdiği öğrenildi.
  • Kupa maçı Salı günü
  • Yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Boluspor-Galatasaray maçı 22 Ocak Salı günü oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bolu Atatürk Stadı’nda 15 Ocak Salı günü, elverişsiz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Boluspor-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası maçı, 22 Ocak Salı günü saat 19.45’te Bolu Atatürk Stadı’nda, Rövanş ise 29 Ocak Salı günü saat 20.30’da Türk Telekom Stadyumu’nda yapılacak” denildi.


#Galatasaray
#Wilfried Bony
#Alan Carvalho
5 yıl önce