|

Göztepe 20 milyon euroluk oyuncuyu elinden kaçırdı

Barcelona, 18 yaşındaki futbolcu Merveil Ndockyt'u 20 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı. Bu transfer Göztepe'de büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Yeni Şafak
12:24 - 1/02/2019 Cuma
Güncelleme: 14:17 - 1/02/2019 Cuma
DHA
Merveil Ndockyt 10 numara mevkisinin yanı sıra iki kanatta da görev yapabiliyor.
Merveil Ndockyt 10 numara mevkisinin yanı sıra iki kanatta da görev yapabiliyor.

Türkiye hareketli ve heyecanlı günlerin ardından devre arası transfer dönemini kaparken, bir gün önce tüm dünya Barcelona'nın genç bir oyuncu ile yaptığı sözleşme ile şaşkına döndü. Katalan ekibi yıldızlarla dolu kadrosuna 18 yaşındaki Kongolu Merveil Ndockyt'u kattı.

Barcelona, genç yıldızın kulübü Getafe'ye 20 milyon euro bonservis bedeli öderken, bu transfer Göztepe'de de büyük hayal kırıklığına neden oldu.

İzmir Kulübü, 2017'de o dönemin teknik direktörü Tamer Tuna'nın tavsiyesi ve isteği üzerine genç futbolcuyu imza için şehre getirmişti. Transferi için Arnavutluk kulübü FK Tirana ile 350 bin euro bonservisle anlaşma da sağlanmıştı. Ancak Göztepe Başkanı Mehmet Sepil prensipte anlaşma sağlanmasına rağmen bu transferden vazgeçmişti.

20 milyon euroya transfer oldu

Bu gelişme sonrasında Merveil Ndockyt, İspanyol ekibi Getafe'nin yolunu tuttu ve 1,5 yıllık sürede değerini 20 milyon euroya yükseltip, Barcelona'ya transfer oldu. Böylece Göztepe avucunun içindeki büyük bir yıldızı kaçırırken, kulüp için çok büyük sayılabilecek önemli bir gelirden de oldu.


#Göztepe
#Barcelona
#Merveil Ndocyt
5 yıl önce