|

G.Saray'da transfer operasyonu başlıyor

Sezon sonunda kadrosunu genç futbolcularla takviye etmek isteyen Galatasaray, River Plate'den Eder Balanta, Independiente'den Martin Benitez ve Huracan'dan Cristian Espinoza ve Newells Old Boys'tan Mauro Formica ile ilgileniyor.

Yeni Şafak
09:30 - 28/03/2016 الإثنين
Güncelleme: 09:41 - 28/03/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Gelecek sezon takımın yaş ortalamasını 27'ye düşürmek isteyen Galatasaray yönetimi, scout ekibinin izlediği futbolcularla ilgili bilgi almaya başladı.





Gelecek sezon yapacağı transferleri sezon başı kampına yetiştirmek isteyen sarı kırmızılılar sezon bitmeden istenilen oyuncularla ve kulüpleriyle görüşmelere başlayacak.



Hedefte Güney Amerika var

Finansal Fair Play kuralları gereği astronomik bonservis bedellerinden uzak duran Galatasaray yönetimi, genç futbolculara yönelme kararı aldı. Bu kapsamda ilk olarak Güney Amerika liglerini takip eden Galatasaray scout ekibi detaylı bir liste hazırladı.



Sarı kırmızılıların listesinde ise River Plate'den Eder Balanta, Independiente'den Martin Benitez, Huracan'dan Cristian Espinoza ve Newells Old Boys'tan Mauro Formica bulunuyor. Galatasaray scout ekibinin uzun süredir izlediği futbolcular sarı kırmızılıların yaklaşık 2 senedir transfer gündeminde yer alıyor.





Özellikle Balanta ile uzun süredir ilgilenen Galatasaray yönetimi bu transfer için beklemede.



Martin Benitez ile devre arasında görüşmelerde bulunan ancak istenilen bonservis bedeli yüzünden transferden vazgeçen yönetimin bu oyuncu için transfer sezonunda tekrar harekete geçeceği belirtildi. Benitez'in alternatifi olarak ise Cristian Espinoza'nın belirlendiği aktarıldı.



Mauro Formica ise Galatasaray'ın gündemine çok daha önce girmiş bir futbolcu. 2011 yılında sarı kırmızılılarla adı ciddi ciddi anılmaya başlayan Formica, o dönem Blacburn Rovers'a imza atmıştı. Arjantinli orta saha oyuncusu şu anda Newells Old Boys'ta kiralık olarak forma giyiyor. 27 yaşındaki futbolcunun bonservisi ise Meksika Ligi ekiplerinden Cruz Azul'da bulunuyor.



  • Sarı kırmızılıların listesinde bulunan isimler ve mevkileri;
  • Eder Balanta 23 (Defans)
  • Martin Benitez 21 (Kanat oyuncusu)
  • Cristian Espinoza 20 (Kanat oyuncusu)
  • Mauro Formica 27 (Ofansif orta saha)










#Galatasaray
#transfer
٪d سنوات قبل