|

Gustavo Gomez harekatı

Stoper arayışını sürdüren Beşiktaş, Arjantin ekibi Lanus'un 23 yaşındaki defans oyuncusu için Arjantin'e çıkarma yaptı. Siyah-beyazlılar, 7.5 milyon euroluk bonservisi 5 milyon euroya çekmeye çalışıyor. Pazarlıklar olumlu biterse 5 yıllık sözleşme yapılacak.

Yeni Şafak ve
09:07 - 4/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Gustavo Gomez (Lanus)
Gustavo Gomez (Lanus)

Yeni sezon öncesi kadrosunu stoperle takviye etmek isteyen Beşiktaş, Arjantin'in Lanus takımında forma giyen 23 yaşındaki Paraguaylı savunmacı Gustavo Gomez transferini bitirmek için harekete geçti.



Arjantin'e giden siyah-beyazlı yetkililerin, Lanus kulübü ile bonservis bedeli konusunda anlaşma zemini bulmaya çalıştıkları kaydedildi. İngiliz ekibi Chelsea'den Kenneth Omeruo'yu 1 yıllığına kiralamak için önemli mesafe kateden Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, Gustavo Gomez'in de bitirilmesini istedi. Bunun üzerine Arjantin'in yolunu tutan siyah-beyazlı yetkililer Lanus ile görüşmelere başladı.





Fark 2.5 milyon euro


Ancak Arjantin'den gelen ilk haberler, yönetimin istediği gibi çıkmadı. Lanus, 23 yaşındaki Paraguaylı futbolcu için talep ettiği 7.5 milyon euroluk bonservis bedelinde indirime gitmedi. Bu rakamı 5 milyon euro seviyelerine düşürmeye çalışan siyah-beyazlılar, temaslarına önümüzdeki günlerde de devam edecek. Lanus'un indirime yanaşması halinde transferi tamamlamayı düşünen transfer komitesi, Gomez ile 5 yıllık sözleşme imzalamayı planlıyor.



  • Lanus forması ile Arjantin Premier Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Gustavo Gomez'in kulübü ile 2019 yılına kadar mukavelesi bulunuyor. Gomez, ülkesi Paraguay ile birlikte Copa America'da boy gösterdi. 22 yaşındaki futbolcu ülkesinin en başarılı stoperlerinden biri olarak kabul ediliyor.
#Gustavo Gomez
#Beşiktaş
#Lanus
8 yıl önce