|

Her yerde fırtına: Trabzonspor deplasman başarısına güveniyor

Ligin 28. haftasında Alanyaspor’a konuk olacak Trabzonspor, rakibi karşısında kazanıp 272 günlük yenilmezliğini sürdürerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmanın mücadelesini verecek. Bordo-mavililer, bu sezon 13 dış saha maçında 7 galibiyet, 5 beraberlik ve tek mağlubiyet aldı.

Ali Kamel Yazıcı
04:00 - 21/06/2020 Pazar
Güncelleme: 08:51 - 21/06/2020 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor antremanı
Trabzonspor antremanı

Süper Lig’in 28. haftasında yarın Alanyaspor’a konuk olacak Trabzonspor, deplasmandaki başarısını sürdürerek şampiyonluk yarışında bir engeli daha aşmanın mücadelesini verecek.

Bordo-mavililer, bu sezon ligde 13 dış saha maçında 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle, 26 puan toplayarak en iyi puan ortalamasına sahip takım konumunda bulunuyor.

Karadeniz ekibi, son 10 deplasman maçında da 7 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek rakipleri karşısında sahadan puansız ayrılmadı. Trabzonspor, dış sahadaki tek yenilgisini Sivasspor karşısında aldı.

Karadeniz ekibi, Alanyaspor deplasmanında 272 günlük yenilmezlik serisini sürdürerek maç fazlasıyla Başakşehir’e verdiği liderlik koltuğunu da geri almaya çalışacak.

Trabzonspor, koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından iç sahada maç oynamazken üst üste 3. deplasman müsabakasına çıkacak. Ligin 27. haftasında deplasmanda Göztepe’yi 3-1 yenen bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde de Fenerbahçe’yi aynı skorla geçerek adını finale yazdırdı. Trabzonspor, Alanyaspor deplasmanında da kazanarak art arda 3 deplasman maçını kayıpsız geçerek ligin 29. haftasında sahasında Ankaragücü’nü ağırlamak istiyor.





#Trabzonspor
#Hüseyin Türkmen
#Alanyaspor
#Hüseyin Çimşir
4 yıl önce