|

Ibrahimovic'in müthiş kariyeri

Zlatan Ibrahimovic'in gelecek sezon Manchester United forması giyecek. Instagram hesabından 'Kırmızı Şeytanları' duyuran yıldız futbolcu Manu ile birlikte Avrupa'da beşinci ülkesine gidiyor.

Yeni Şafak ve
19:00 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 04:37 - 2/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Zlatan Ibrahimovic, Manchester United formasıyla Ada'da boy gösterecek.
Zlatan Ibrahimovic, Manchester United formasıyla Ada'da boy gösterecek.

Zlatan Ibrahimovic...



İsveç'in dünya futboluna hediye ettiği müthiş yetenek.



35 yaşında olmasına rağmen Avrupa'nın devlerini peşinden koşturan süperstar.



Zlatan Ibrahimovic yaptığı açıklamayla Manchester United forması giyeceğini açıkladı.



Jose Mourinho ile yeni bir yapılanmaya giden Manu'nun en büyük silahı hiç şüphesiz Ibrahimovic olacak. Kariyerinde hep dev kulüplerde forma giyen, şampiyonluklar yaşayan Ibra, Manu formasıyla kariyerinin 5. ülkesinde top koşturacak.



Zlatan'ın gelecek sezon neler yapacağı bilinmez ancak İsveçli yıldızın kariyerine bir göz atalım.



2001 yılında ilk kez ülke dışına çıkan Ibrahimovic'in ilk adresi Hollanda oldu.



2001 - 2004 Ajax

20 yaşında genç bir oyuncu olarak Hollanda devi Ajax'a giden Zlatan 3 sezonda 57 maçta 38 gol atarak büyük bir çıkış yakaladı. Hollanda'da son sezonunda lig şampiyonluğu yaşayan Ibrahimovic'in 2004 yılının yaz aylarında adresi İtalya'ydı.





Ibrahimovic'in genç yaşta Ajax formasıyla attığı muhteşem gol.




2004 - 2006 Juventus

İtalya'nın köklü kulüplerinden Juventus'ta iki sezon top koşturan Ibrahımovic 89 maçta 26 gol kaydederek ortalama bir performans sergiledi.








2006 - 2009 Inter

İtalya'da Juventus'un ezeli rakiplerinden Inter'e transfer olan yıldız golcü, Milano ekibiyle birlikte tam anlamıyla yükselişe ve yıldızlığa doğru koşar adım ilerlemeye başladı. 3 sezonda Inter'de 110 maça çıkan Zlatan 63 gole imza attı. Inter'in kazandığı 3 şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden biri de Ibrahimovic'ti. Inter'deki yükselişin ve şampiyonlukların ardından yıldız golcü, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden Barcelona'ya transfer oldu.








2009 - 2010 Barcelona

İspanya'da bir sezon Barcelona forması giyen Ibrahimovic ikinci sezonun başında Süper Kupa maçı sonrası Barca ile yollarını ayırdı. İsveçli yıldız 45 maçta 22 gol kaydetmeyi başarırken, 1 İspanya Ligi, 1 İspanya Süper Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 de FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonlukları yaşadı.







2010 - 2012 Milan

İtalya'ya geri dönen Ibrahimovic, bu kez Milano'nun bir diğer devi Milan ile anlaştı. Milan'da ilk sezonunu kiralık oynayan Ibrahimovic toplamda iki sezonda 81 maçta 53 gol atarak büyük bir başarıya imza attı. Zlatan iki yıllık bu süreçte İtalya Ligi ve İtalya Kupası şampiyonlukları yaşadı. Ibrahimovic'in İtalya kariyerine nokta koymasıyla birlikte Fransa macerası da başlamış oldu.






2012 - 2016 PSG

Fransa'da Paris Saint Germain forması giyen Ibrahimovic tam anlamıyla süperstar unvanını bu kulüpte aldı. Gerek saha içi gerek saha dışı davranışları, hem oyunculuğu hem de karizmasıyla dikkat çeken Ibrahimovic, 180 maçta 156 gol atarak kırılması güç bir rekora da imza attı. PSG kariyeri boyunca 4 Lig, 2 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası ve 3 de Fransa Süper Kupası kaldırdı. Toplamda 12 kupa kazanarak PSG ve Fransa tarihine damgasını vuran Ibrahimovic'i gelecek sezon Manchester United formasıyla izleyeceğiz.








İsveç Milli Takımı'na veda etti

Kulüp takımlarında gösterdiği performansla yaşayan efsanelerden birisi olan Ibrahimovic, Euro 2016 sonrası İsveç Milli Takımı'na veda etti.








Ibrahimovic'in milli forma altında attığı, en çok konuşulan ve akılda kalan gol ise İngiltere'ye karşı uzak mesafeden ağlara gönderdiği rövaşata şutuydu.













#Zlatan Ibrahimovic
#Ajax
#Juventus
#Inter
#Barcelona
#Milan
#PSG
#MAnchester United
8 yıl önce