|

Kartal tek golle finale uçtu

Antalya'da dün başlayan kupanın ilk maçında siyah-beyazlılar, Brezilya'nın 4. Lig (Paulista A2) ekiplerinden Guaratingueta takımını yenerek finale çıktı

Yeni Şafak
04:00 - 17/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:59 - 16/01/2015 Cuma
Diğer

Antalya'nın Alanya İlçesinde düzenlenen International Royal Cup futbol turnuvasının ilk maçında Beşiktaş, Barcelonalı Neymar'ın sahibi olduğu Brezilya'nın 4. lig takımlarından Guaratingueta'yı 1-0 yenerek finale yükseldi. Beşiktaş, G.Saray, River Plate ve Guaratingueta takımlarının katıldığı turnuva, Alanya Oba Stadı'nda başladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da izlediği maça siyah-beyazlılar Cenk Gönen, Atınç, Milosevic, İsmail, Ümit, Oğuz, Franco, Oğuzhan, Kerim, Uğur ve Cenk Tosun 11i ile başladı. Maça Beşiktaş hızlı başladı. 8. dakikada Cenk Tosun'un sert vuruşu direkten dönerken, 43. dakikada Oğuzhan'ın kullandığı kornerde ceza sahasında karambolde  Tiaguhinho topu kendi ağlarına gönderdi. Maç bu sonuçla tamamlanınca Beşiktaş finale çıkmayı başardı. Final maçı yarın oynanacak. 


Mustafa Pektemek kalacaktır

Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek ile sözleşme uzatma görüşmeleri devam ediyor. Yıllık 1.7 milyon Euro isteyen golcü futbolcuya yıllık 1.4 milyon Euro öneren yönetim, oyuncunun menajeriyle yaptığı görüşmede bu rakamdan daha fazla vermeyeceklerini iletti. Başkan Fikret Orman da Pektemek ile ilgili sorulara "Biz Mustafa'ya yabancı uygulaması olmadan evvel teklifte bulunduk. Mustafa'nın Beşiktaş'tan kopup mutlu olacağını düşünmüyorum. Burada kalacağını düşünüyorum" cevabını verdi. 


Bursa’dan ret Maç Olimpiyat'ta

Maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynamama kararı alan Beşiktaş, 2. yarı için gözünü Başkent’e çevirirken, Bursaspor'dan Ankara teklifine olumsuz yanıt geldi. 2. yarıdaki ilk 3 maçını Osmanlı Stadı'nda oynamayı planlayan siyah-beyazlılar, böylece Bursa maçını Olimpiyat Stadı'nda yapacak. Mersin ve Balıkesir ise Beşiktaş'ın Ankara’da oynama talebini kabul etti.


Tolgay Arslan geliyor

Takıma takviye düşündüğü sağ bek için Maxi Perreira ve Martin Linnes için bonservis pazarlığı devam eden Beşiktaş, gurbetçi orta saha Tolgay Arslan için de önemli bir adım attı. Hamburglu oyuncuyla prensipte anlaşan siyah-beyazlılar Alman kulübüne de 500 bin Euro teklif etti. Siyah-beyazlılar, Hamburg'un 500 bin Euro'luk bonservis teklifini kabul etmesi halinde gurbetçi oyuncuyu, İstanbul'a getirtip imzayı attıracak. Başta Trabzonspor olmak üzere birçok Süper Lig kulübünün transfer listesinde yer alan Tolgay, hem Alman hem Türk pasaportu taşıyor. B.Dortmund altyapısında yetiştikten sonra 2009'da Hamburg'a transfer olan genç futbolcu, 2010-11'de Aachen takımında kiralık oynadıktan sonra Hamburg'a döndü.

#Antalya
#Alanya
#Beşiktaş
9 yıl önce