|

Kartal'da Brahimi harekatı

Son yıllarda yaptığı yıldız transferlerle dünyada adından sıkça söz ettiren Beşiktaş, bu kez de Porto'nın Cezayirli yıldızı Yacine Brahimi'ye kanca attı. Sözleşmesi devam eden yıldız futbolcu için hatrı sayılır bir bonservis bedeli ayrıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 09:12 - 27/03/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
Bu sezon 41 defa giydiği Porto formasıyla 10 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.
Bu sezon 41 defa giydiği Porto formasıyla 10 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.

Süper Lig'de son iki sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezon da zirve yolunda iddialı olan Beşiktaş, bir yandan da önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına başladı. Hücum bölgesine takviye yapmak isteyen siyah-beyazlılar, Porto forması giyen Cezayirli oyuncu Yacine Brahimi'yi gündemine aldı.

Hem sol kanatta hem de 10 numara mevkisinde oynayabilen yıldız futbolcunun menajeriyle ve Porto kulübüyle temas kuran Beşiktaş transfer komitesi, Brahimi'yi bonservisiyle almak istiyor. Portekiz kulübüyle olan sözleşemsi 30 Haziran 2019'da sona erecek olan 28 yaşındaki oyuncunun yüksek bonservis bedeli ise göz korkutuyor. Finansal Fair Play sorunundan kurtulan Beşiktaş, önümüzdeki sezon itibariyle, sattığı kadar oyuncu almak zorunda kalmayacak ve bonservis ödeme serbestliğine kavuşacak. Kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Talisca'nın, takımda tutulamama ihtimaline karşılık alternatif oyuncu arayan siyah-beyazlı yönetim, Brahimi'nin bu bölgeye çare olabileceğini düşünüyor. Sürati ile dikkat çeken başarılı futbolcu, bu sezon 41 defa giydiği Porto formasıyla 10 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. Aynı zamanda Cezayir Milli Takımı'nın da formasını giyen Brahimi, milli formayla 40 maçta 11 gole imza attı.

Arjen Robben de gündemde

Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon için transfer etmek istediği yıldızlardan biri de Bayern Münih'in Hollandalı kanat oyuncusu Arjen Robben. Alman ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 34 yaşındaki futbolcuya bonservis bedeli ödenmese de, bir miktar imza parası önerilecek. Quaresma'nın özellikle Uzak Doğu'dan gelen yüksek bedelli teklifleri kabul etme ihtimalini göz önünde bulunduran siyah-beyazlı yönetim, Portekizli yıldızın yerini bir başka yıldız futbolcuyla kapatmayı hedefliyor. Bu sezon Bayern Münih ile 27 maça çıkan Arjen Robben, 6 gol atıp 10 asist yaptı. 2009'da İspanyol devi Real Madrid'den Bayern Münih'e tansfer olan Hollandalı yıldız, 9 sezondur Alman ekibinin formasını giyiyor. Oyuncunun menajeriyle temasa geçen Beşiktaş transfer komitesi, Robben'in taleplerini öğrenerek, hesabını ona göre yapacak.

  • Fabri'ye kötü haber
  • Beşiktaşlı Fabri'nin Uruguay Milli Takımı forması giymesi hayali suya düştü. Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez, Fernando Muslera, Martin Silva ve Martin Campana'dan vaz geçmeyeceğini açıkladı.
"Talisca'nın kalmasını istiyoruz"

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Talisca'nın takımda kalmasını istediklerini söyledi. Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneğinin (BEGİKAD) Ankara'da düzenlendiği gecesi öncesi açıklamalar yapan Çebi, şampiyonluk konusunda, "Sezona başlarken bir amaç koyduk. 'Beşiktaş 3. senesinde de şampiyon olacak' dedik. Bu amaçtan bir sapmamız yok, herhangi bir tereddüdümüz yok" dedi. Beşiktaş'ta kiralık oynayan ve Brezilya Milli Takımı'na çağırılan Talisca'nın geleceğiyle ilgili soruya Çebi, "Talisca'nın bizimle beraber yola devam etmesini istiyoruz. Bu bir istek, kararlılık ama sonuçlar nasıl gelişecek onu zaman gösterecek" yanıtını verdi. Çebi, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasını desteklerken, milli takımın gençlerle iyi yolda olacağını da söyledi.

#Beşiktaş
#Brahimi
٪d سنوات قبل