|

Origi için düğmeye basıldı

İngiliz basını, sarı-kırmızılıların sezon başında da istediği ancak kadrosuna katamadığı Liverpool’un 23 yaşındaki forveti için tekrar temasa geçtiğini duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2018 Tuesday
Güncelleme: 05:24 - 20/11/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Divock Origi
Divock Origi

Galatasaray sezon başında yapamadığı forvet transferini devre arasında tamamlamayı planlıyor. Sarı-kırmızılı takım, Liverpool’un 23 yaşındaki futbolcusu için İngiliz ekibiyle temasa geçti.

Bleacher Report’un yorumcusu James Dean’in açıkladığı habere göre; G.Saray, Belçikalı futbolcunun ocak ayında kiralanması için Liverpool ile görüşmelere başladı. Sarı-kırmızılı takım bu sezon en çok santrafor bölgesinde sıkıntı çekiyor. Yaz transfer döneminde Bafetimbi Gomis’i Al Hilal’e gönderen Cim-Bom, Eren Derdiyok ile sezona başladı.

Ancak 30 yaşındaki futbolcunun 3 kez sakatlanarak 7 maç kaçırması tüm düzeni bozdu. Kanat oyuncularından devşirme santraforlarla sahaya çıkan sarı-kırmızılı takım dönem dönem gol atmakta zorlandı. Bu sorunları çözmek için ise Ocak ayı transfer dönemi için Liverpool’dan Divock Origi için Liverpool ile kontağa geçildi. UEFA ile yaptığı anlaşmada “sattığın kadar al” şartına uymak zorunda olan Galatasaray, bu nedenle bedelsiz kiralama yapmak için çaba sarf ediyor.

Futbola Genk altyapısında başlayan ve ardından Lille’e transfer olan Divock Origi, 2014 yılında Liverpool’a büyük umutlarla transfer oldu. İngiliz ekibi, genç futbolcu için 12,63 milyon Euro bonservis bedeli öderken, Lille ve Wolfsbur takımlarına kiralık olarak gönderdi. Geçtiğimiz sezon Bundesliga’da 31 resmi maçta 6 gol, 2 asistlik performans sergileyen Divock Origi, Belçika Milli Takımı’nda da 25 kez forma giydi. Origi, bu sezon ise Premier ligde henüz süre alamadı.

#Liverpool
#​Galatasaray
#James Dean
#Divock Origi
5 years ago