|

Q7 ile Burak can yakar

Beşiktaş yönetiminin 3 yıllık sözleşme uzatma teklifinde bulunduğu teknik direktör Şenol Güneş, yeni golcüsü Burak ile Quaresma’nın sezon sonuna kadar beraber oynamasını istiyor. Yönetimle görüşen Güneş, “Biri Türkiye’nin en iyi golcüsü, diğeri en çok asist yapan futbolcu. İkisine de ihtiyacım var” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:35 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ricardo Quaresma ve Şenol Güneş
Ricardo Quaresma ve Şenol Güneş

Devre arası kampını Antayla’da sürdüren ve Süper Lig’in ikinci yarısına hazırlanan Beşiktaş’ta hareketli günler yaşanıyor. Kulüp İkinci Başkanı Serdal Adalı, “Şenol Güneş hocamıza 3 senelik bir teklifte bulunduk. Cevabını bekliyoruz” dedi. A Takım’dan 4 oyuncuyu kampa götürmeyen, bunun yanında forvete Burak Yılmaz’ı, savunmaya da İsimat-Mirin’i alan siyah-beyazlılarda 1 ya da 2 takviye daha yapılacak. Özellikle Burak transferinden sonra yüzü gülmeye başlayan teknik direktör Şenol Güneş, yönetimden Quaresma’nın da takımda kalmasını istedi. İlk açıklanan kamp kadrosunda olmayan ve sonradan listeye eklenen Portekizli yıldız, kamptaki neşeli ve hırslı haliyle de Güneş’in gözüne girdi. Quaresma’nın Burak ile iyi bir ikili olacağını düşünen Şenol Güneş, 35 yaşındaki Portekizli futbolcunun sezon sonuna kadar kalmasını istedi. Sözleşmesi 2020 yılında sona erecek Quaresma’dan para kazanmayı planlayan yönetim, çok ciddi teklif gelmediği sürece satmayacak. Bu sezon 22 maça çıkan Portekizli yıldız, 3 gol ve 11 asistle 14 gole katkı sağladı. Beşiktaş’ın yeni transferi Burak da bu sezon Trabzonspor’da 7 maçta 5 gol attı. Güneş, yönetimle yaptığı görüşmede, “Biri Türkiye’nin en fazla asist yapan oyuncusu, diğeri Türkiye’nin en iyi golcüsü. Bu ikiliden faydalanmalıyız. Sezon sonuna kadar kalsınlar. İkisine de ihtiyacım var” dedi.

LOVE’IN AVUKATINDAN FIFA TEHDİDİ

Beşiktaş’ın satış listesine koyduğu Vagner Love’un avukatı Diogo Souza’dan kulübe FIFA tehdidi. Brezilya basınına konuşan Souza, “Oyuncuma 5 aydır maaş ödemiyorlar. Daha önce ihtar gönderdik. Oyuncumun A Takım’a alınmasını da istedik. Ama bunu yapmadılar. Bu durumda FIFA’ya gitmemiz gerecek. Eğer FIFA’ya gidersek, Beşiktaş sadece geçmiş değil, önümüzdeki 18 ayın maaşlarını da ödemek zorunda kalacak” diye konuştu.

  • Asıl hedef Ajdin Hasic
  • Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Alen Halilovic ve menajerleriyle görüntülenmesi kafaları karıştırdı. Ancak işin aslının çok farklı olduğu ortaya çıktı. Başkan Fikret Orman ile menajer Mirsad Türkcan arasındaki görüşmenin Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımında oynayan 17 yaşındaki Bosna Hersekli futbolcu Ajdin Hasic ile ilgili olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlıların, hem stoher hem de sağbek oynayabilen Milan’dan 23 yaşındaki Stefan Simic’in transferini görüştüğü de öğrenildi.
  • Kartal’dan farklı prova: 5-1
  • Devre arası kampını Antalya’da sürdüren Beşiktaş, hazırlık maçında TFF 1. Lig ekibi Afjet Afyonspor’u 5-1 yendi. Siyah-beyazlılar kamp yaptığı otelin sahasında oynanan maçın ilk yarısını Afyon, 45. dakikada Emre Öztürk’ün attığı golle 1-0 önde tamamladı. Beşiktaş, ikinci yarıya Gökhan-Fatih, Hüseyin-Dorukhan, Quaresma-Güven ve Oğuzhan-Ljajic değişiklikleriyle başladı. Siyah beyazlılar, 48 ve 53. dakikalarda Larin, 51’de Ljajic, 79’da Fatih ile 90’da Babel’in golleriyle maçı 5-1 kazandı.

#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Quaresma
#Şenol Güneş
5 yıl önce