|

River Plate'in Muslera hayalini THY gerçekleştirebilir

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera'nın sezon sonunda takımdan ayrılabileceği iddia edilmişti. Sarı kırmızılı kulüp bunu her fırsatta yalanlasa da sezonun bitimiyle birlikte Güney Amerika'nın en köklü takımlarından biri olan River Plate, Uruguaylı file bekçisi için Galatasaray'ın kapısını çalabilir. Arjantin ekibinin Türk Hava Yolları ile sponsorluk anlaşmasına varması bu transfer için ciddi bir zemin oluştururken taraflar arasındaki anlaşmanın Muslera transferiyle taçlandırılabileceği belirtiliyor.

Yeni Şafak
02:12 - 23/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 08:22 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fernando Muslera, 2011 yılında Lazio'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Uruguaylı kaleci Türkiye'deki 8. yılını geçiriyor.
Fernando Muslera, 2011 yılında Lazio'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Uruguaylı kaleci Türkiye'deki 8. yılını geçiriyor.

'Galatasaray Kaptanı Fernando Muslera sezon sonunda takımdan ayrılacak mı?' sorusu uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Kulüp ve futbolcu bunu yalanlasa da Güney Amerika'dan gelen haberler sezon sonunda ilginç gelişmelerin yaşanabileceğini ortaya koyuyor.

Arjantin'in köklü ekiplerinden River Plate'in Türk Hava Yolları ile forma ve stadyum sponsorluğu için anlaşmaya varması sonrasında River Plate taraftarının transfer beklentileri arttı. Özellikle de bu anlaşmanın Türk Hava Yolları ile yapılması Galatasaray'da forma giyen Muslera'nın Güney Amerika'ya dönebilme ihtimalini de bir kez daha gündeme getirdi.

Gallardo 2 sezondur Muslera'yı istiyor
  • Son 2 sezondur adı River Plate ile anılan Fernando Muslera, Galatasaray'da mutlu olduğu için bu teklifleri değerlendirmemişti. Arjantin ekibi de geçtiğimiz sezonun Ocak ayında Franco Armani'yi kadrosuna katmıştı. Buna rağmen River cephesinde Muslera defteri kapanmış gibi gözükmüyor. Bunun sebebi takımın teknik direktörü Gallardo'nun kaleci Armani'den çok memnun olmaması ve tecrübeli file bekçisinin de takımdan ayrılabilme ihtimali.
Sponsorluk anlaşmasının bir parçası olabilir
Önümüzdeki günlerde Türk Hava Yolları ile resmi sponsorluk anlaşmasını imzalayacak olan River Plate, Antonio Vespucio Liberti Stadı'nda özel bir tören düzenleyecek. Anlaşmanın detaylarının burada açıklanması beklenirken Arjantin kulübünün 15 milyon dolar gelir elde edeceği söyleniyor.
Kulislerdeki diğer bilgilere göre ise THY'nin River Plate ile anlaşmasını sükseli bir transferle taçlandırabileceği konuşuluyor.
Fernando Muslera'nın Galatasaray ile sözleşmesi 2021 yılında sona erecek. 32 yaşındaki kaleci, sarı kırmızılı forma altında 4 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.



#Galatasaray
#Fernando Muslera
#River Plate
5 yıl önce