|

Salzburg Soriano ile uçuyor

Geçen yıl 33 maçta 26 gol atan Soriano Salzburg''un ligi ikinci sırada bitirmesinde önemli rol oynadı. Avusturya ekibinin Avrupa''daki en büyük başarısı 1994''te çıktığı UEFA Kupası finali

.
00:00 - 20/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:49 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Salzburg Soriano ile uçuyor
Salzburg Soriano ile uçuyor

Avusturya Salzburg adıyla kurulan, 2005''te Red Bull''un satın almasıyla Red Bull Salzburg adını alan kulüp, tarihinde elde ettiği 7 lig şampiyonluğundan ilkini 1993-1994 sezonunda kazandı. Aynı sezon UEFA Kupası finali de oynayan Salzburg, Inter''e karşı her iki maçta da 1-0''lık skorlarla boyun eğmişti. Maçlarını 31 bin seyirci kapasiteli Red Bull Arena''da oynayan Salzburg''da teknik direktörlük görevinde Alman Roger Schmidt bulunuyor. 2012 yılında takımın başına getirilen 46 yaşındaki teknik adam daha önce Almanya''nın alt lig takımlarında görev almıştı. Geçtiğimiz yıl ligi Avusturya Wien''in 5 puan gerisinde 2. bitiren Salzburg''da, geçen yıl 33 maçta 26 gol atma başarısı gösteren, bir dönem Barcelona forması da giymiş İspanyol forvet Jonathan Soriano ile birlikte; 26 maçta 16 gol 9 asistle Senegalli Sadio Mane takımı sırtlayan isimler oldu. Salzburg, Avusturya Ligi''nde 7 kez şampiyonluk yaşarken UEFA Kupası''nda ise 1994''de final oynadı; İnter''e 1-0 mağlup oldu. Avrupa''da 112 maça çıkan Salzburg, 45 galibiyet, 20 beraberlik ve 47 yenilgi aldı. Avusturya temsilcisi, 1976-77''de de Adanaspor''u 5-0/0-2''lik sonuçlarla elemişti.

Kadrosunda 16 yabancı var

Bu sezon kadrosuna Liverpool''dan kaleci Peter Gulacsi ve Perulu forvet Yordy Reyna''yı katan Salzburg''ta 28 kişilik kadroda 16 yabancı oyuncu bulunuyor.

KALECİLER: Eddie Gustafsson (İspanya), Peter Gulacsi (Macaristan), Alexander Walke (Almanya), Alexander Schlager

SAVUNMA: C.Schwegler (İsviçre), Florian Klein, Franz Schiemer, Andreas Ulmer, Isaac Vorsah (Gana), Rodnei (Brezilya), Martin Hinteregger

ORTA SAHA: Ramalho (Brezilya), Jakob Jantscher, Marco Meilinger, Stefan Ilsanker, Valon Berisha (Norveç), Dusan Svento (Slovenya), Stefan Hierlander, Christoph Leitgeb, Valentino Lazaro, Georg Teigl, Sadio Mane (Senegal), Kevin Kampl (Slovakya).

FORVET: Havard Nielsen (Norveç), Yordy Reyna (Peru), Jonathan Soriano (İspanya), Alan (Brezilya), Joaquin Boghossian (Uruguay).

Zagreb Trabzon''a daha yakın taraf

Turu geçmesi halinde Dinamo Minsk-Lokomotif Zagreb eşleşmesinin galibiyle eşleşecek Trabzon-spor''a daha yakın olan taraf Zagreb. İki takım arasındaki ilk maçı 2-1''lik skorla kazanan Hırvat ekibi oldu. Avantajı elinde bulunduran Zagreb, rakibini sahasında ağırlayacak.

DEĞERLERİ 10 MİLYON EURO

Daha önce Gaziantepspor''u eleyen ve Beşiktaş''a elenen Minsk''in toplam kadro değeri 10 Milyon 400 bin Euro iken en pahalı futbolcusu ise 750 bin Euro''luk değeri ile Nemanja Nikolic.

Hırvatistan''ın köklü takımlarından L. Zagreb''in ise kadro değeri 7 Milyon 500 Bin Euro. En değerli oyuncusu ise 850 bin Euro ile Ante Budumir.


11 yıl önce