|

Selçuk-İzmir etabını Cavendish kazandı

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2015) 166 kilometrelik Selçuk - İzmir etabını Etixx Ouick Step Takımı’ndan Mark Cavendish 3 saat 59 dakika 50 saniye ile kazandı.

Yeni Şafak
16:25 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:30 - 2/05/2015 Cumartesi
IHA

26 Nisan'da Alanya'dan verilen startla başlayan ve sekiz etaptan oluşan TUR, yarın koşulacak 124 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek. Genel Ferdi Klasmanda Birinciliğini koruyan Lampre-Meride Takımı'nın sporcusu Kristijan Durasek İstanbul - İstanbul etabında da Turkuaz mayoyu giyecek.



CCC Sprandi Polkowice Takımı'dan Nikolay Mihaylov ile Lukasz Owsian'ın start alanına gelmemesi nedeniyle 154 sporcu Selçuk - İzmir etabına başladı. Henüz 5. kilometre kat edilmişti ki birkaç cılız atak görüldü ancak ana grup bu sporcuları yakaladı. 10 ve 15. kilometreler toplu geçildi. 17. kilometreden sonra ilk ciddi atak geldi. Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie, Astana'dan Valerio Agnoli ile Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay ana grupla arasını 2 dakika kadar açtı. 25. kilometre bu şekilde geride kalırken, ana grubun düşük temposundan istifade eden öndeki üçlü bir anda zaman farkını 6 dakika 20 saniyeye çıkardı. 43. kilometre geçilirken zaman farkı biraz daha açıldı ve 6 dakika 35 saniyeye çıktı.



Etabın ilk tırmanış primi


52. kilometre geçilirken etabın ilk tırmanış primi gerçekleşti. THY'nin sponsorluğundaki Karabel Dağ'ı tırmanış primi (KOM) sonuçları şu şekilde belirlendi:



1- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie, 2- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay, 3- Astana'dan Valerio Agnoli.



Sprint primi sonuçları


62. kilometre kat edilirken etabın Kemalpaşa'da gerçekleşen Salcano sponsorluğundaki sprint primi sonuçları şu şekilde sonuçlandı:



1 Astana'dan Valerio Agnoli, 2- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie, 3- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay. Sütçüler Kavşağı'ndaki dönüşte öndeki üçlünün liderliği devam etti. 72. kilometre geçilirken yeni zaman farkı 5 dakika 37 saniye olarak ölçüldü.



Düştü kalktı devam etti


Armutlu kavşağı geçilirken Lampre - Merida takımından XU Gang bir anda dengesini kaybedip düştü. Ancak kısa bir süre sonra tekrar yarışa devam etti. Öndeki üçlünün ana grupla yeni zaman farkı ise bu esnada 7 dakikanın biraz üstüne çıkmıştı.



Talihsiz kaza


95. kilometre geçilirken bariyer dibinden giden Torku Şekerspor'lu Sergiy Grechyn bir anda yere düştü. Yüzünden ve vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanan Sergiy'e anında müdahale edildi. Ambulansa alınan Torku Şekersporlu sporcu hastaneye kaldırıldı. Kaçış grubuyla yeni zaman farkı 5 dakika 48 saniye olarak belirtildi. Bu da ana grubunun hızlandığını gösteriyordu. 109'uncu kilometrede farka biraz daha azaldı 4 dakika 25 saniyeye indi.



Türkiye güzellikleri primi Atalay'ın


125. kilometrede Vestel'in sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Güzellikleri primi Torku Şekersporlu Muhammet Atalay'ın üstünlüğü ile geçildi. İkinciliği Astana'dan Valerio Agnoli, üçüncülüğü de Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bie elde etti.



Etabın ikinci tırmanış primi


137. kilometredeki Sabuncubeli rampası çıkılırken etabın THY sponsorluğundaki son tırmanış primi gerçekleşti. Sonuçlar şu şekilde açıklandı:



1- Colombia'dan Alex Ardıla Cano, 2-Lotto Soudal'dan Thomas De Gendt, 3-Polkowice'den Davide Rebellin. 4- MTN Qhubeka'dan Serge Pauwels, 4-Wanty Groupe-Gobert'ten Mirko Selvaggi.



Finiş alanında büyük kalabalık


Prim kapısı geçildikten sonra grup üçe ayrıldı. Öndeki kaçış grubunda Polkowice'den Davide Rebellin, Lotto Soudal'dan Thomas De Gendt, MTN –Qhubeka'dan Serge Pauwels ve Colombia'dan Alex Ardila Cano'dan oluştu. Ancak fazla gidemediler. Bisikletçiler İzmir içinde ilerlerken binlerce sporsever de Karşıyaka'daki finiş alanını hınca hınç doldurmuş merakla kimin birinci geleceğine tanıklık ediyordu. Gerçekten bu büyük kalabalığa hitap eden büyük bir finiş daha gerçekleşti.



Müthiş finiş


Bisikletçiler son kilometrelere yine toplu bir giriş yaptı. Grupta yer alan sprinterler son ataklarını yapabilmek için genellikle ana grubun ortasında yer bulmaya çalışıyorlardı. Ve beklenen oldu, saklana saklana gelen Etixx Ouick Step Takımı'nın Britanyalı sporcusu Mark Cavendish etabın birincisi oldu.



Tur yarın sona erecek


Yarın saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'ndan verilecek startla bisikletçiler Sahil Yolu'nu kullanarak Sirkeci, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş güzergahından Barbaros Bulvarı'na ulaşacak buradan köprü sapağına girerek Boğaziçi Köprüsü'nden geçecekler. Köprü geçildikten sonra Altunizade Kavşağından dönüş yaparak tekrar Boğaz Köprüsü'ne girecekler. Bisikletçiler geldikleri yoldan dönüş yaparak Atatürk Köprüsü'ne ulaşıp buradan Bozdoğan Kemerini geride bırakıp Kumkapı istikametinden Sahil Yolu'na girecek ve Çatladıkapı'dan geçerek At Meydanı'ndaki finiş alanına ulaşacaklar. Bu nedenle İstanbul'da saat 09.30'dan itibaren bazı yollar aralıklı olarak trafiğe kapatılmış olacak.



#51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
#tur 2015
#Mark Cavendish
9 yıl önce