|

Yaralı Aslan kükreyişi

F.Bahçe derbisi sonrası ceza alan Donk, Ndiaye ve Rodrigues’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Emre, Fernando ve Nagatamo’dan yoksun sahaya çıkan, teknik direktörü Terim ile yardımcı antrenörü Şaş’ın tribünde oturduğu G.Saray, deplasmanda Kayserispor’u Onyekuru (2) ve Ömer ile devirdi. Sarı-kırmızılılar, ligde 3 maç sonra kazanarak zirve takibini sürdürdü.

Haber Merkezi
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 03:34 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
G.Saray, deplasmanda Kayserispor’u Onyekuru (2) ve Ömer ile devirdi.
G.Saray, deplasmanda Kayserispor’u Onyekuru (2) ve Ömer ile devirdi.

Süper Lig’in 12. haftasında Kayserispor’a konuk olan Galatasaray sahadan galibiyetle ayrıldı: 0-3. Ligde son üç haftada galibiyet yüzü göremeyen ve deplasmanda çıktığı beş maçın üçünü kaybeden Cim-Bom, Kayseri karşısında kötü gidişata dur diyerek üç puanı hanesine yazdırdı. Kadrosunda 4 sakat, 3 cezalı futbolcu bulunan G.Saray, 21 kişilik kadroyu bile dolduramazken maçı kazanmasını bildi. 18. dakikada Feghouli’nin şutunu kaleci Muammer çelerken, dönen topu Onyekuru tamamladı ve takımını öne geçirdi: 0-1. 23’de Bilal’in sol çaprazdan gönderdiği şut Muslera’nın kucağında kaldı. 37’de Belhanda’nın sağ kanattan açtığı ortayı Ömer arka direkte tamamlarken kaleci gol izni vermedi. 39’da Mensah’ın ortasına Umut iyi yükselirken kafa vuruşu defansa çarparak kornere gitti. 45+1’de Mensah, ceza sahası dışından sol köşeye sert bir şut gönderdi ancak çerçeveyi tutturamadı. 55’te Mariano’nun ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sinan aşırtma vuruşunda kelci Muammer’i geçemedi. 60’da Mensah, kullandığı frikikte direkt kaleyi düşünürken Muslera çizgi üzerinde topu kontrol etti. 71’de Bilal’in kullandığı köşe vuruşunu Galatasaray defansı uzaklaştırmayı başaramazken Mensah tamamladı ancak rakip defansa çarparak kornere çıktı. 74’te Selçuk’un defans arkasına gönderdiği topla ceza sahasına giren Onyekuru net bir vuruşla Muammer’i mağlup etti: 0-2. 80’de Kayserispor ceza alanından seken topu kontrol eden Belhanda, ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ancak top soldan auta gitti. 83’de Tiago Lopez sağ kanatta rakibi Ömer Bayram’a yaptığı müdahale nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 88’de Mariano’nun sağ kanattan açtığı ortayı arka direkte tamamlayan Ömer skoru ilan etti: 0-3.

  • Gençler sahne aldı
  • Galatasaray’ın altyapısından yetişen Celil Yüksel ve İsmail Çipe dün ilk kez A takımda sarı-kırmızılı formayı giydi. 20 yaşındaki Celil, Sofiane Feghouli’nin yerine oyuna dahil olurken, 23 yaşındaki İsmail, uzatma dakikalarında Muslera’nın yerine kaleye geçti. Sarı-kırmızılı takımın alt yapısından yetişen Ozan Kabalak sahaya ilk 11’de çıkarken, Yunus Akgün ise 90’da Selçuk’un yerine oyuna dahil oldu.
Son ana kadar mücadele ettik

Sarı-kırmızılı takımın 2 golünü kaydederek galibiyette önemli pay sahibi olan Henry Onyekuru karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Nijeryalı futbolcu önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, “Önemli bir maçtı, cezalı arkadaşlarımız, eksiklerimiz vardı. Hocamız ve yardımcı antrenörümüz de yoktu. Son ana kadar mücadele etmemiz gerekiyordu. Öyle de yaptık. Bu galibiyeti teknik heyetimize, burada olamayan arkadaşlarımıza ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Ömer Bayram sİftah yaptı

Galatasaray’ın sezon başında Teleset Mobilya Akhisarspor’dan kadrosuna kattığı Ömer Bayram, Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti. Karşılaşmaya 11’de başlayan ve sahanın en çok koşan isimleri arasında yer alan sarı-kırmızılı futbolcu, 88’de Mariano’nun asistiyle topu ağlara gönderdi. 27 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’deki toplam 3. golüne imza atmış oldu.


G.Saray’ı kimse engelleyemez

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe derbisinin ardından aldıkları cezalar ve Donk ile Rodrigues için yaptıkları itirazın reddedilmesi ile ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu. Cengiz, “Sanırım bir daha, bir daha bizi sevk edecekler. Hocamızı sevk etmesinler, beni etsinler. Sanırım işler laf anlamaz, laf dinlemez noktaya geldi. Kılıç çekme, savaş baltalarını çekme gibi bir durum seziyorum” dedi. Cezaların haksız olduğunu belirten Mustafa Cengiz, “Pazartesi ya da Salı günü her türlü sorunun açık olduğu basın toplantısı düzenleyeceğiz. Biz hata yapmadık, verilen cezaları kabul etmiyoruz. Zümrüdü Anka Kuşu gibiyiz. Biz küllerimizden doğarız, Galatasaray’ı kimse engelleyemez” ifadelerini kullandı. Galatasaray’a karşı ittifak kurulduğunu vurgulayan Mustaf Cengiz “Galatasaray’a karşı ittifak gibi bir durum görüyoruz. Bütün taraftarımızla birlikte Galatasaray’ı hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonluklarına ulaştıracağız. Galatasaray 30 yıldır ilk kez ekonomik anlamda doğru yolda. Bu verilen cezalar eşit olmalı” açıklamasını yaptı. Fatih Terim ile ilgili de konuşan Mustafa Cengiz, “Fatih Terim uluslararası bir marka, onu yıpratırsanız, sadece Galatasaray’ı değil Türk futbolunu yıpratırsınız” diye konuştu.

KEŞKE BİZİM KADAR EURO 2024 İÇİN UĞRAŞSALARDI

Mücadelelerini hukuk nezdinde sürdüreceklerini belirten Cengiz, “Donk ve Rodrigues için yaptığımız itiraz bir fırsattı. Reddedilmesine çok üzüldüm. Türkiye Futbol Federasyonu bizim federasyonumuz. Düşman federasyon değil. Biz elimizden geleni yaptık. Ben üzülüyorum EURO 2024’ü alamadık. Federasyon, keşke Galatasaray için uğraştığı kadar 2024 için uğraşsaydı belli bir noktaya gelirdi Türk futbolu. Bana bozulabilirler. Kendileri de çok iyi biliyor ki hiçbiriyle kişisel bir sorunum yok. Gerek başkanla gerek kurul üyeleriyle istişare içindeyiz. Verilen ceza cürüme eşit olmalı. Maalesef cürümün çok üzerinde. Hiç suçu olmayan Donk’a da, Rodrigues’e de bu yapıldı” ifadelerini kullandı.


#Galatasaray
#Kayserispor
5 yıl önce