Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türkiye'ye önemli görev düşüyor' diyerek açıkladı: Filistinlilere can suyu olacağız

15:0014/10/2025, Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Eğitim Programı'nda Gazze'de sağlanan ateşkesi değerlendirerek, bölgenin yeniden inşası ve Türkiye'nin rolü hakkında konuştu.

Erdoğan, iki yıllık acı, katliam ve zulmün ardından Gazze’de ateşkesin sağlanmasını "çok kıymetli" bulduklarını belirterek, "Gazze'de buruk da olsa çocukların yüzleri gülüyor. Anneler çocuklarını sokağa bomba yağar korkusu olmadan gönderebiliyor. Bunlar bile bizim için bahtiyarlık. Şimdi hep beraber Filistin'in yaralarını sarmamız, Gazze'yi yeniden ayağa kaldırmamız ve Gazzeli kardeşlerimize can suyu olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin üzerine önemli görev düşüyor"

Gazze'deki yıkımın boyutlarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden inşa sürecinin uzun süreceğini vurguladı. Sözlerine devam eden Erdoğan, "Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması muhtemelen yıllar alacak. Olayın inşa süresi bir de ihya süresi var. Türkiye'nin üzerine burada önemli görev düşüyor." dedi.

Gazze'nin inşası ve ihyası için atılacak adımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta Amerika olmak üzere Körfez ülkeleri hep birlikte görüşecek, tartışacak, ne gibi adımlar atacağımızı karara bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Gazze
#Filistin