https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/6/2/cc40139e-gvbcdpepnxqg6i9ptdyr.jpeg
11:34, 02/06/2025, Pazartesi

İzmir’de iş başa düştü: Belediye başkanı ve vatandaşlar süpürgeye sarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden grev, şehri adeta çöplüğe çevirdi. DİSK Genel-İş ile süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından 23 bin belediye çalışanı 29 Mayıs’tan bu yana iş bırakma eylemi yapıyor. 4 gündür toplanmayan çöpler isyan ettirdi. Özellikle Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon gibi merkezi noktalar çöp yığınlarına teslim oldu. Vatandaşlar, Başkan Cemil Tugay'la birlikte sokak temizliğine katıldı.


Vatandaşlar Belediye Başkanı Cemil Tugay'la birlikte sokak temizliği yaptı

Kötü koku ve hastalık tehlikesiyle birlikte artan tepkiler üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gece saatlerinde sokakta temizlik çalışmasına katıldı. Eline süpürgeyi alan vatandaşlar da Başkan’a destek verdi. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından destek verenlerin sayısı hızla arttı.

Esnaf ve halk duruma tepkili. Kıbrıs Şehitleri esnafından Fesih Gündem, "Bu manzara sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin imajını zedeliyor" diyerek belediyeye ve grev düzenine eleştiride bulundu. Başka bir esnaf Ahmet Erduraklar ise çocukların sağlığından endişeli olduğunu dile getirdi: “Fare, sinek, mikrop kol geziyor. Hepatit salgını kapıda.”

Belediye kaynakları, temizlik ekiplerinin grevde olması nedeniyle acil önlem planlarının devreye alındığını, bazı noktalarda gönüllü vatandaşlarla temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Halk ise bir an önce uzlaşma sağlanmasını ve normal hayatlarına dönmeyi bekliyor.

İzmir’in kalbinde süpürgeyle başlayan bu dayanışma, krizi bir nebze hafifletse de, çözüme giden yolda kalıcı bir adım henüz atılmış değil.

Başlıklar :İzmirÇöpGrev
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026