
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki besici Mustafa Özer, 6 Şubat 2023 depremlerinde kaybettiği hayvanlarının yerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerle yeniden ayağa kalktı. Sakçagözü Mahallesi’nde hayvancılıkla geçinen Özer, devlet desteği sayesinde sürüsündeki hayvan sayısını deprem öncesindeki seviyenin üzerine çıkarmayı başardı.
Kahramanmaraş merkezli depremlere Nurdağı’ndaki evinde yakalanan Mustafa Özer’in ahırı yıkılmış ve sürüsündeki 20 küçükbaş hayvanı telef olmuştu. Depremden önce 270 hayvanı bulunan ve tek geçim kaynağı hayvancılık olan Özer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın depremzede yetiştiriciler için başlattığı "telef olan hayvan kadar bedelsiz hayvan desteği" projesinden yararlandı. Bakanlık tarafından kendisine teslim edilen 20 küçükbaş hayvan, kısa sürede yavrularıyla birlikte çoğalarak sürünün yeniden güçlenmesini sağladı.
"Devletimizin desteği sürümüze güç kattı"
Dört çocuk babası olan ve çocukluğundan beri hayvancılık yaptığını belirten Mustafa Özer, yaşadığı felaketin ardından devletin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade etti. Özer, destek süreciyle ilgili şunları söyledi:
Hayvancılık faaliyetlerini kardeşleriyle omuz omuza sürdüren Özer, şu an yaklaşık 300 küçükbaş hayvana sahip olduklarını belirtti. Verilen desteğin sadece sayısal bir artış değil, aynı zamanda üretim motivasyonu açısından da büyük bir güç kattığını vurgulayan Gaziantepli besici, üretim yapmaya ve bölge ekonomisine katkı sunmaya kararlılıkla devam ediyor.






