|
​Her türden habasete rağmen…

“Yapılamaz… Gereksiz… Tamamlanamaz… Kuşların göç yolunda… Uçuşlar başlayamaz… Ağaç kesiyorlar… Endemik bitkiler ölüyor… Yolu çok uzun… İçeride çok fazla yürünüyor…”

Habaset (kötülük) erbapları demediklerini bırakmadılar. Bugün bu mesnetsiz siyasi kökenli itirazların sesi çoktan kesilmiş vaziyette. Benzer “istemezük”leri Marmaray, Avrasya Tüneli, İzmir Otobanı, Osman Gazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve boğazlar üzerindeki bilumum köprüler için de dile getirmişlerdi.

Yukarıdaki projeler dâhil, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın büyük beceriklilikle Türkiye’ye kazandırdığı ‘mega projeleri’ kullanan herkes, açıkça dile getirmeseler de içten içe şükran duygusu besliyorlar.

Dünyadaki çeşitli kuruluşlar ise hayranlıklarını başka bir düzeyde dile getiriyorlar.

İstanbul Havalimanı, terminal binası tasarımıyla 2016’da Berlin’de düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde “Gelecek Projeler-Altyapı” kategorisinde ödüle layık görüldü.

International Airport Review dergisinin düzenlediği “Reader’s Choice 2019” (Okuyucuların Seçimi) ödülleri yarışmasında “Yılın Havalimanı” ödülünü aldı.

Londra merkezli uluslararası hava taşımacılığı araştırma kuruluşu Skytrax tarafından 2020 yılında verilen “5 Yıldızlı Havalimanı” ödülünün sahibi oldu.

Dijital altyapı ve teknolojik gelişmişlik alanında Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından düzenlenen “16th ACI Europe Awards” (16.Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Ödülü) kapsamında hem “Dijital Dönüşüm” kategorisinde “En İyi Havalimanı” olarak tescillendi hem de Kovid-19 salgını sürecine özel olarak verilen “5 Yıldızlı Kovid-19 Önlemli Havalimanı” ödülünü alan en büyük terminale sahip havalimanı olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir “Zafer Anıtı” olarak nitelendirdiği İstanbul Havalimanı, şimdi de New York merkezli, dünyaca ünlü seyahat dergisi Travel and Leisure’ın her yıl düzenlediği “World’s Best Awards 2021” kapsamında, erişim, check-in, güvenlik, yeme-içme alanları, alışveriş ve tasarım açısından değerlendirmelerin yapıldığı ankette “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı” kategorisinde ikinci sırada yer aldı.

Okuyucu oylarıyla belirlenen anket sonucuna göre İstanbul Havalimanı; Incheon (Kore), Dubai, Hamad (Katar), Tokyo (Japonya), Hong Kong, Narita (Japonya), Zürih (İsviçre) ve Osaka (Japonya) gibi havalimanlarını 91.17 puan alarak geride bıraktı. Singapur Changi Havalimanı ise birinciliği 2.28’lik bir farkla 93.45 puan alarak elde etti.

İstanbul Havalimanı’nı büyük başarıyla inşa eden ve işleten İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu Twitter’dan yayınladığı mesajında şöyle demiş: “Seyahat sektörünün en prestijli dergisi Travel and Leisure okurları tarafından yapılan oylama sonucunda İGA’nın dünyanın en iyi 2. havalimanı seçilmesi yaptığımız çalışmaların takdir edildiğini gösteriyor. Hep daha iyiye gidecek ve hizmetlerimizi en üst seviyede tutacağız.”

Ülkemizin gurur kaynağı olan İstanbul Havalimanı’nı biz de canı gönülden kutluyoruz.

#İstanbul Havalimanı
#İGA
#Travel and Leisure
#Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
3 yıl önce
​Her türden habasete rağmen…
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’