|
“Kalbi büyük, egosu küçük”…
Yukarıdaki söz bize ait değil.
Türkiye Sigorta
’nın Genel Müdürü
Atilla Benli
’ye ait. Bilindiği üzere Türkiye Sigorta bundan bir yıl önce kurulmuştu. Üç kamu bankasına ait altı şirketin bir araya gelmesiyle faaliyete geçmişti:
Halk Sigorta
(Halk Bankası),
Ziraat Sigorta
(Ziraat Bankası),
Güneş Sigorta
(VakıfBank) ve bunların hayat emeklilik şirketleri.
Benli, elde ettikleri başarıyı; 2 bin 700 çalışan, 8 bin 300 dağıtım ağı ve 5 bin 950 hizmet noktası ile 40 faaliyet bölgesinde tüm Türkiye’nin hizmetinde,
“Kalbi büyük, egosu küçük”
bir anlayış ve özveriyle çalışmalarına borçlu olduğunu söylüyor.

Bir yıl için konmuş hedeflerin çok üstündeki oranlarda elde edilmiş başarının rakamları da çarpıcı: Hayat dışı prim üretimi 6 milyar TL. Hayat prim üretimi 2 milyar TL. 11,6 milyon tekil müşteri ve 40,5 milyar TL BES fon büyüklüğü.

Bazı insanlar evlerini, arabalarını, iş yerlerini, çocuklarını ve sahip oldukları daha birçok değeri sigorta ile güvence altına almak yerine, batıl inançlar ile koruyabileceklerini düşünüyor olabilirler. Örneğin, kötü bir şey olmasın diye iki kere tahtaya vurup ağızlarından komik bir ses çıkararak kulak memelerini tutabilirler; kara kedi görünce iki kere saçlarını çekebilirler ya da kötülüklerden, kem gözlerden korunmak için nazar boncukları taşıyabilirler.

Son dönemde sıkça yaşanan sel, yangın, toprak kayması gibi felaketler, yarınların garanti altına alınması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Aklın ve bilimin ışığında geleceğe bakanlar ise bugün kendilerini ve sevdiklerini sigorta sistemine emanet ediyorlar; batıl inançlara ya da “Bana bir şey olmaz” gibi mesnetsiz saptamalara değil.

Yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen basın toplantısında, 7 Eylül 2020 tarihinde,
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’
ın katılımıyla düzenlenen lansmanın ardından geçen sürede kat edilen yolları değerlendiren
Atilla Benli
konuşmasında şunları ifade etti:
“Türkiye’de sigortacılık hizmetlerinin daha geniş kesimlere ulaşması konusunda önemli bir misyon üstlenen şirketimiz, dünyada örneği bulunmayan çapta bir birleşmeyi, rekor bir sürede tamamlamanın yanı sıra henüz ilk yılında gerek kurumsal gerekse finansal performans anlamında imza attığı başarılarla da verdiği tüm sözlerin arkasında durduğunu kanıtladı.”
Aynı toplantıda Türkiye Sigorta’nın ürünlerinin tanıtımı için başlatılacak reklam kampanyasının da örnekleri paylaşıldı. Şirketin marka yüzü,
Müslüm
filminde ve
Hekimoğlu
dizisinde aldığı rol ile Türkiye’nin en sevilen aktörlerinden biri hâline gelen
Timuçin Esen
oldu. Esen’e dizideki rol arkadaşı
Muhammed Dede
eşlik ediyor. Dün akşam başlayan bir “teaser” (merak uyandırma filmi) ile yola çıkan kampanyada beş ayrı ürün, beş ayrı filmle tanıtılacak.
Bu kampanyada rol almaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Timuçin Esen, sanatçıların geleceklerini garantiye almalarının önemini vurgulayarak; kendisinin de ilk çıktığı günden beri üyesi olduğu
BES
sisteminin önemine işaret etti.

Son bölümde ise Genel Müdür Atilla Benli, başta Türki cumhuriyetler olmak üzere Türkiye Sigorta’nın uluslararası pazarlara açılırken, siber alanlarla ilgili ürünlerden başlayarak pek çok yeni sigorta hizmetini devreye alacaklarını belirtti.

Türkiye Sigorta, dünyanın en zor işlerinden biri olan
birleşmelerin
bir başarı öyküsü hâlinde nasıl hayata geçirilebileceğini göstermesi açısından üniversitelerimizin ilgili fakültelerinde bir vaka analizi olarak ele alınmalıdır.
#Türkiye Sigorta
#Atilla Benli
#Halk Sigorta
#Ziraat Sigorta
#Güneş Sigorta
3 yıl önce
“Kalbi büyük, egosu küçük”…
Muharrem"in geldi ağam
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü