|
Teknoloji konusunda hayırlı bir iş…
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu
, otobüs fotoğrafı, Suriyeliler ile ilgili söylenen yalanlar,
Yap-İşlet-Devret
modelini tahrif edip millete hizmet getirilmemesini önerenler, fırsatçılar, müfteriler, şeamet tellalları, habaset erbabı…

Gerçekten can sıkıcı… Ayrıca ülkemizde yapılan olağanüstü hayırlı işlerin görmezden gelinmesine de neden oluyor…

Bugün onlardan birini konu ediniyoruz…

Türkiye İş Bankası
ile teknoloji iş birliği yapan
Softtech
firması, “2022 Teknoloji Raporu”nu hazırlamış. Firmanın İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ta ofisleri, San Francisco ve Şangay’da inovasyon merkezleri ve Almanya’da da fintek şirketi varmış.

Yani anlaşılan teknoloji konusunda mevcut durum analizi ve trendleri değerlendirmek için ciddi bir altyapıları var. Bu nedenle, pandeminin de katalizör etkisiyle hayatımızı tam hız saran teknoloji ve dijitalleşme konularında ne söylediklerini dikkatle incelemekte yarar var.

Akademisyen ve uzmanlardan oluşan 40’tan fazla yazarın makaleleriyle teknoloji dünyasının değerlendirildiği rapor, öneri ve öngörüleri de içeriyor. Çalışma, dört odak noktasında şekillenmiş:

1. Teknolojilerin Geleceği:
Kuantum Bilgisayarlar, Blok Zincir, Giyilebilir Teknolojiler, 5G, Biyoteknoloji, Veri Analitiği, Low-Code Platformlar, Yapay Zekâ, Web3, P2P Dağıtık Depolama Sistemleri ve Dijital Kimlik Uygulamaları.
2. Finansal Teknolojiler:
Finans 3.0, Açık Bankacılık, Görünmez Bankacılık, Yeni Nesil Yatırım Uygulamaları, Kripto Finans, Super Apps ve Çok Oyunculu Fintek.
3. Çevre, İnsan ve Dijitalleşme:
Sürdürülebilirlik Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Pandemi Sonrası İş Hayatı, Eğitimde Dijitalleşme, Müşteri Deneyimini Değiştiren Teknolojiler, Dijital İş Gücü ve Akıllı İşletmeler.
4. Girişimcilik Ekosistemleri:
Amerika, Çin ve Türkiye Ekosistemleri, Girişim Fonlama, Girişimcilik Ekosisteminde İnsan, Dijital Dönüşüm ve Sosyal Girişimler.
Softtech Genel Müdürü
M. Murat Ertem,
olağanüstü bir baskı ve tasarımla sunulan raporun önsözünde diyor ki:
“Teknoloji, 2021 yılında merkeziyetsiz blok zincir teknolojilerine, sanal dünyaya ve aşılar nedeniyle biyoteknolojiye odaklandığı için hızlanan uzay yarışını, uydular üzerinden internet sağlanmasını hafife almamak gerekiyor.”
Raporu internet üzerinden de okumak mümkün:

Gözümüze takılanlar…

- İş dünyasında
Y
Kuşağı ile
Z
Kuşağı arasında çatışma varmış. Y’ler Z’leri yönetmekte zorlanıyorlarmış. Sebep de iki kuşak arasındaki farkmış…
“Ölçmüyorsan Yapma”
sözüne sonuna kadar inanan bir iletişimci olarak itiraz edeceğim bir ölçümleme varsa o da başkalarını ölçüp bize elbise biçilmek için kullanılanlardır… Türkiye özelinde yapılmış bir kuşaklar araştırması varsa buyursun gelsinler… Yoksa Batı’nın Y’sini, Z’sini bize dayatmak vakit kaybından başka işe yaramaz. (Tuba Kaplan, Omg)
- Türkiye’nin Covid-19 aşısını geliştiren
Prof. Dr. Aykut Özdarendeli
,
MÜSİAD
tarafından verilen
“Türkiye’nin Gücü Ödülleri”
ndeki
“Akademinin Gücü”
kategorisinin kazananı olmuş. Aykut Hoca gerçekten de hem Türkiye’nin hem de bilimsel gelişmişliğimizin gücüne işaret eden bir işe imza attı… Ne kadar tebrik etsek az… (Esat Pala, Havva Kızılırmak PR)
-
Üsküdar Üniversitesi
’nin
“Uluslararası İletişim Günleri”,
Dijital Çağda İletişim Çalışmaları
başlığıyla 16-18 Mayıs arasında düzenlenecekmiş. Yeni medya, yapay zekâ, sinema, radyo/podcast, reklam, pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler, kriz iletişimi, sağlık iletişimi, sanat-tasarım ve gazetecilik gibi pek çok tema dijitalleşme ışığında uzmanlar tarafından değerlendirilecekmiş. Yüz yüze ve çevrim içi düzenlenecek oturumlar, iletişim alanına köşesinden de olsa değen herkes için kıymetli bir içerik vaat ediyor. Özellikle bu işi
‘derinlik, ciddiyet ve merak’
ile yapmak isteyen genç meslektaşlarımız için iyi bir kaynak. (Ali Aksoy, İletişim Ofisi)
-
AUDI
, dönem dönem öyle reklamlar, öyle iletişim çalışmaları yapar ki ders diye okutulur. Bu başarısının arkasında yatan da h
edef kitlenin kültür ve değerlerini
çok iyi analiz etmesidir… A6 için çektikleri yeni reklam filminde de Diyarbakır’ı seçmişler. Otomobilin 21 plakalı olmasına kadar dikkat edilmiş… Önceki filmlerinde Urfa, Kapadokya, Adana ve Gaziantep’e odaklanan marka Anadolu’yu hedef almış görünüyor ve bunu doğru iletişim yöntemleriyle yapmaya devam ediyor. (Marketing Türkiye)

#Türkiye İş Bankası
#Softtech
#MÜSİAD
2 yıl önce
Teknoloji konusunda hayırlı bir iş…
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’