|
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yazılarımızı takibe aldı

Sanayi ve Ticaret Bakanı A. Kenan Tanrıkulu adına Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş''ın gönderdiği yazının bir bölümünü aynen vermek istiyorum:

"Yeni Şafak gazetesi ''Tüketici Köşesi''nde 8 Ocak 2001 tarihli ''Yasalar Tüketiciyi Gereği Gibi Koruyor mu?'' ve ''Tüketici Kanunu Gözden Geçirilsin'' başlıklı yazılarınız incelenmiş ve aşağıda yer verilen hususların açıklanmasında yarar görülmüştür.

Öncelikle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun''da değişiklik çalışmaları bir yılı aşkın bir süreden bu yana Bakanlığımızda titizlikle sürdürülmekte olup, bu konudaki çalışmalar son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede, adı geçen yazılarınızda dile getirilen hususlar, yasa çalışmalarımızda yararlanılmak üzere not edilmiştir."

Sayın Bakan Tanrıkulu''na ve özellikle de tüketicinin sorunlarına hassasiyetinden dolayı Genel Müdür Pektaş''a tüketiciler adına teşekkür ediyorum.

Trafik terörüne açık davetiye

Benzin faturası yazdırırken farkettiğim, yeni değil fakat büyük bir yanlışı büyüteçe almak istiyorum. Farklı akaryakıt markalarının yazıhanelerinin içine kurulan mağazalardan benim gördüklerimin hepsinde bisküvi ve meyve sularının bulunduğu reyonlarda trafik terörünün baş aktörü alkollü içecekler de satışa sunuluyor!

Ben buna resmen sürücüleri alkol kullanmaya teşvik deiyorum...

Biliyorsunuz, yazarlığın yanısıra bir vakıfta sokak çocuklarının topluma kazandırılması yönünde çalışıyorum. Bu nedenle uyuşturucu madde kullanımı, uzmanlık dalım olacak kadar olmasa da kısmen ilgilendiğim konulardan biridir, diyebilirim.

Alkollü madde bağımlılığının tedavisinde doktorun önereceği en önemli şey öncelikle görsel uyaranlardan uzak kalınmasıdır. Hasta olarak tanımlanan alkoliklere, alkollü içeceklerin bulunduğu mekanlardan uzak durmaları tavsiye edilir. Alkol bağımlılığı tedavisi gören bir insanı sürücü ehliyeti almaktan men etmek mantıksız olacağına göre, araç kullanan çok sayıda hastanın, benzin almak için akaryakıt istasyonlarına uğraması kaçınılmazdır. Üstelik alkollü içecekleri farketmek için benim gibi fatura-fiş alma konusunda çok hassas olunması da gerekmiyor, mağaza önlerine istif edilen bira kasaları kolaylıkla görülüyor!..

Televizyonun düğmesine her bastığımızda karşımıza çıkan trafikte alkol muayenelerinde körkütük sarhoş sürücülerin durumu bir komediden öte trajedi ve sorunun vehametinin açık kanıtıdır. Burada işaret ettiğimiz konu bütün ülkeyi kasıp kavuran, ocakları söndüren trafik terörüdür...

Akaryakıt istasyonlarında içki satışının yasal gerekçeleriyle birlikte, belediyeleri ve merkezi idare birimlerini ilgilendiren ruhsat denetimi yönünden tutun, akaryakıt dağıtım firmalarının gerekçeleri ve uzman görüşlerine kadar çok boyutlu araştırmasını yapacak, vakit geçmeden ilgililerin önlem alması için gereken mesajları vereceğim.

Tüketici hakları için kongredeyiz

13 Ocak 2001 Cumartesi saat 11.00''de İstanbul''da, Müstakil Tüketiciler Birliği''nin kongresi var. Derneğin gönüllüleri Eminönü''nde Kadırga Kültür Merkezi''nde buluşacaklar. Tüketici sorunlarının önlenmesinde örgütlenmenin ve sivil toplum hareketinin öneminden bahsederken böyle bir toplantıyı bu köşede duyurmak boynumun borcudur. Çünkü bu toplantı, tüketicilerin kendileri adına çeşitli platformlarda hak savunuculuğunu üstlenen bir gönüllü örgütün nasıl çalıştığını kontrol etmeleri, önümüzdeki sene kendilerini temsil edecek dernek yöneticilerini belirlemeleri açısından önemli. Toplantıya gelecek okurlarım için açık adresi birdaha veriyorum: Kadırga Kültür Merkezi, Kadırga Liman Cad. No: 82 Eminönü/İSTANBUL

Sorunlarınız çözülüyor

Gündemin yoğunluğu nedeniyle okur şikayetleriyle ilgili çözümleri buradan veremiyorum. Fakat köşemize gönderdiğiniz şikayetlerinizi takibe devam ettiğimizi biliyorsunuz. Şimdilik bazı sonuçları duyurmak istiyorum: Beklenen parça geldi ve Ariston, okurumuz Mehmet Köşker''in bulaşık makinasının tamir işlemini gerçekleştirdi. AEG-Bosch-Siemens-Profilo Firması, Elazığ''dan Orman İşletme Müdürü Veysi Ceylan''ın Singer marka fırını için bugün servis elemanı gönderiyor. İstanbul''dan Mahmut Tokaç''ın Pamukbank PAMcard ile ilgili şikayeti, Mehmet Çetin İsimli okurumuzun ''Vestel''in duyarsızlığı''nı anlattığı e-maili ve diğer okur mesajlarıyla ilgili araştırmalarımız sürüyor.

23 yıl önce
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yazılarımızı takibe aldı
Ne yapmalı?
İhracatta ithal girdi meselesi
Üçüncü Dünya Savaşı çoktan başladı bile!
Havacılıkta neler oluyor?
Ne olacak bu anne babaların hali?