Sözcü’nün son yalanı: Bürokrata 47 bin TL’lik akıllı klozet

Sözcü gazetesi, KOSGEB binasında tadilat yapıldığını ve 18. kattaki makam odasına krom kaplama masajlı duş ile fiyatı 47 bin TL olan akıllı klozet konulacağını iddia etti. Ancak 18. katta makam odasının bulunmadığı ve yapımının da planlanmadığı öğrenildi. 47 bin lira olduğu öne sürülen klozetin piyasadaki fiyatının da 850 lira olduğu ortaya çıktı. Haberde bahsedilen "led ışıklı koku yapmayan akıllı klozet" ifadesi, ihalenin teknik şartnamesinde geçmiyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
KOSGEB

Sözcü gazetesi bugün "Bürokrata masajlı duş ve akıllı klozet" başlığıyla bir haber yayımladı. Haberde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) binasında tadilat yapılacağı, KOSGEB’in 18. katındaki makam ve dinlenme odasına krom kaplama masajlı duş, siyah kabinli duşa kabin ve akıllı klozet konulacağı iddia edildi. Led ışıklı koku yapmayan akıllı klozetlerin 9 bin ila 47 bin lira arasında fiyata sahip olduğu öne sürüldü.

ÜÇ YILDIR BEKLİYOR

KOSGEB, yayımladığı açıklamayla Sözcü'nün haberini yalanladı. Yapılan açıklamaya göre, ihale, 9 Eylül 2021'de gerçekleştirildi ve 2018'de hizmete giren KOSGEB binasının 3 yıldır bekleyen muhtelif onarım ve tadilat işlerini kapsıyor.

MAKAM ODASI YOK

KOSGEB binasının boş ve atıl durumdaki 18'inci katında, Sözcü'nün haberinde bahsettiği gibi KOSGEB Başkanının makam odası bulunmuyor. Makam odasının yapılması da planlanmıyor.

ADI BİLE GEÇMİYOR

Haberde geçen "masajlı duş sistemi" ifadesi, söz konusu ürünün piyasadaki kullanılan adı. Ürünün piyasadaki fiyatı 400 liradan başlıyor. Haberdeki "led ışıklı koku yapmayan akıllı klozet" ifadesi, ihalenin teknik şartnamesinde dahi geçmiyor. 47 bin lira olduğu öne sürülen klozetin piyasadaki fiyatı da 850 TL'den başlıyor.

Sözcü'den YKS öncesi algı operasyonu: Katar'la imzalanan askeri protokolü 'sınavsız üniversite' yalanıyla servis etti

Bakan Muş'tan Sözcü gazetesine tepki: Dün yalanladık bugün manşet yapmışlar

Sözcü '2020 felaketleri listesi'ne Ayasofya Camii'nin açılışını koydu

Fazıl Say Sözcü Gazetesi'ne ateş püskürdü: Çarpıcı manşet tutkusuyla insanları hedef tahtasına koyuyor