Son Dakika Haberleri
Son güncelleme : 28 Ekim 2026, Çarşamba / 16:53
Reklam

Antibiyotik direnci küresel sağlık tehdidi olmayı sürdürüyor: Uzmanlardan gereksiz kullanım uyarısı
23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 7. Fonksiyonel Tıp Kongresi’nde, üst solunum yolu enfeksiyonlarında doğru tedavi yaklaşımı ve antibiyotik direnciyle mücadele ele alındı. Uzmanlar, gereksiz antibiyotik kullanımının önlenmesinde doğru tanı ve hastaya uygun tedavinin önemine dikkat çekti.
28 Ekim 2026

İslam dünyasının birliği İstanbul’da masaya yatırılıyor
İslam dünyasının farklı coğrafyalarından âlim ve akademisyenler, ümmet birliğinin nasıl sağlanacağını görüşmek üzere İstanbul’da bir araya geldi. Üç gün sürecek Uluslararası İslam Birliği Konferansı’nda ortak birlik sözleşmesi oluşturulması hedefleniyor. Program, cuma günü Ayasofya Camii’nde açıklanacak sonuç bildirgesiyle tamamlanacak.
28 Ekim 2026
Kuryeyi haraç kestikleri iş insanı sanıp vurdu: Evine baskın yapılan şüpheli PÖH'ten koşarak kaçmaya çalıştı
İstanbul Pendik’te sağanak nedeniyle motosiklet yasağı olduğu için otomobille yemek siparişi götüren kurye Yusuf Dal, haraç istedikleri iş insanı E.Ş. zannedilerek silahlı saldırıya uğrayıp ağır yaralandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sapanca'da bir villaya düzenlediği dron destekli ve Özel Harekâtlı operasyonda şüphelilerden biri duvarından kaçarken yakalanırken, toplam 15 zanlı gözaltına alındı.
28 Ekim 2026

İşgalci İsrail’den El Halil’de toplu gözaltı: 110 Filistinli alıkonuldu
6 gündür kuşatma altında tutulan Batı Şeria’nın El Halil kentinde İsrail askerleri, aralarında 7 çocuk ve 3 kadının da bulunduğu 110 Filistinliyi gözaltına aldı. Yolların kapatıldığı, yüzlerce kişinin saha sorgusuna alındığı kentte baskı ve kötü muamele iddiaları artarken, BM kuşatmanın toplu cezalandırma anlamına gelebileceği uyarısında bulundu.
28 Ekim 2026
Kadıköy’de yıkılma riski taşıyan 6 bina tahliye ediliyor
İstanbul Kadıköy’de, yıkılma riski nedeniyle 3 mahallede bulunan 6 yapının tahliyesine karar verildi. Teknik incelemelerde taşıyıcı sistemlerde korozyon, beton ve donatı kesitlerinde azalma ile derin çatlaklar tespit edildi. Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zühtüpaşa, Eğitim ve Rasimpaşa mahallelerindeki yapılar, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturdukları gerekçesiyle tahliye edilmeye başlandı. Tahliye edilen ihtiyaç sahiplerine geçici konaklama desteği sağlanacağı bildirildi. Özellikle Zühtüpaşa Mahallesi’nde dere yatağında bulunan, 33, 41 ve 53 yıllık üç yapı sel ve su baskını riski nedeniyle incelendi. Yapıların taşıyıcı sistemlerinde tespit edilen hasarların statik güvenlik açısından ciddi risk oluşturduğu belirtildi. Kadıköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de tahliye kararı verilen binalardaki bazı vatandaşlarla görüşerek yardım taleplerini aldı. Tahliye ve yıkım süreçlerinin ilgili kurumlarla koordinasyon içinde sürdürüldüğü aktarıldı.
28 Ekim 2026

Eyüpsultan’da otomobil taklalar atarak çayırlık alana savruldu
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Kemerburgaz-Hasdal yolu Caddesi üzerindeki Göktürk Kavşağı’nda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, önce bariyerlere çarptı ardından taklalar atarak çayırlık alana savruldu. Kazanın ardından otomobilden çıkan bir kadın gözyaşlarına hakim olamazken, araçta bulunan 3 kişiye sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edildi. Otomobilin takla attığı anlar ise aynı yönde seyreden başka bir aracın kamerasına saniye saniye yansıdı.
28 Ekim 2026
Yaşlıların gayrimenkullerini ele geçiren suç örgütünün firari elebaşı yakalandı
İstanbul’da yaşlı ve yalnız yaşayan kişilerin gayrimenkullerini tehdit, şantaj ve sahte belgelerle ele geçirdiği belirtilen suç örgütünün elebaşı, Şişli’de düzenlenen operasyonla yakalandı. Müebbet ve 10 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlünün, uzun süredir kayıt dışı ikamet ettiği adreste gözaltına alındığı bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Ekim’de Şişli’de belirlenen adrese operasyon düzenledi. 2000’li yılların ortalarında ortaya çıkan örgütün, yüksek değerli gayrimenkulleri bulunan yaşlı ve yalnız yaşayan kişileri hedef aldığı tespit edildi. Örgüt üyelerinin mağdurları tehdit, şantaj ve kaçırma yoluyla baskı altına aldığı; taşınmazlarını ise sahte belgeler ve zorla imzalatılan senetlerle ele geçirdiği belirlendi. Örgütle bağlantılı olaylar arasında, 2007’de Beykoz Kanlıca’daki tarihi yalısını satışa çıkarmak isteyen V.A.E’nin evlatlık çocuğunun kaçırılması da yer aldı. Mersin’de alıkonulan mağdur operasyonla kurtarılırken, V.A.E’nin ölümüne ilişkin yapılan otopside bakımsızlık nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Tarihi yalısının sahte vekâletnameyle devredildiği de ortaya çıkarıldı. Aynı yıl Yeşilköy’deki villalarını satmak isteyen Ş.G. ve F.G. kardeşlerin de kaçırıldığı, Ş.G’nin cesedinin Çorlu’da bulunduğu, ağır yaralı halde hastane önüne bırakılan F.G’nin ise 23 Nisan 2008’de hayatını kaybettiği bildirildi. 12 Haziran 2008’de düzenlenen operasyonlarda örgüt elebaşı ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şüpheliler yakalanmıştı. Toplam 55 sanığın yargılandığı davada 33 kişi tutuklanmış, örgüt elebaşı hakkında müebbet ve 10 yıl hapis cezası verilmişti.
28 Ekim 2026

Topraktaki parlak şeyi görünce patates sandı: Meğer hayatının keşfini yapmış
Avustralya'da yıllardır metal dedektörüyle define arayan bir adam, toprağın altında ilk başta patates sandığı parlak sarı bir nesne buldu. Topraktan çıkardığı parçanın 1.2 kilogramlık nadir bir altın külçesi olduğunu anlayan defineci, yüz binlerce dolarlık servete kondu.
28 Ekim 2026



















