AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Rusya kara para aklama İran Devrim Muhafızları terör listesine alınacak

17:00, 29/01/2026, Perşembe
DHA
AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Rusya kara para aklama İran Devrim Muhafızları terör listesine alınacak
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Rusya'nın savaşı finanse etmesini engellemek için kara para aklama listesine alınacağını, İran Devrim Muhafızları'nın ise terör örgütü listesine eklenmesini beklediğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde Brüksel'de konuştu. Uluslararası kurallara dayalı düzenin büyük bir baskı altında olduğunu ve Transatlantik bağların eskisi gibi olmadığını belirten Kallas, Ukrayna'daki savaş ve Orta Doğu'daki istikrarsızlığın sürdüğünü vurguladı.

‘RUSYA BARIŞ KONUSUNDA CİDDİ DEĞİL’

Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin Abu Dabi'de yürütülen görüşmelere değinen Kallas, Rus tarafının masada sadece yetkisi olmayan askeri personelle temsil edildiğini söyleyerek, “Bu, barış konusunda kesinlikle ciddi olmadıkları anlamına geliyor. Aksine Ukraynalıları bombalamaya ve dondurarak teslime zorlamaya çalışıyorlar. Bu nedenle Ukrayna'ya enerji desteğini görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya üzerinde baskı kurmak için yeni bir adım atacaklarını duyuran Kallas, “Rusya'yı kara para aklama listesine alacağız. Çünkü bu savaşı finanse etmek için bu araçları kullanıyorlar. Rusya'yı gerçek müzakerelere zorlayacak her araç iyidir” değerlendirmesinde bulundu.

‘BASKI UYGULAMANIN BİR BEDELİ OLDUĞU MESAJINI VERİYORUZ’

Orta Doğu gündeminde ana başlığın İran olduğunu belirten Kallas, Tahran yönetimine yönelik yeni yaptırımların yolda olduğunu söyledi. Kallas, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör listesine alınması konusunda uzlaşma beklediğini belirterek, “Bu adım onları El Kaide, Hamas ve DEAŞ ile aynı kefeye koyacak. Eğer terörist gibi davranırsanız, terörist muamelesi görmelisiniz. İran'daki protestolarda yaşanan can kayıpları ve rejimin başvurduğu yöntemler gerçekten çok ağır. Baskı uygulamanın bir bedeli olduğu mesajını net bir şekilde veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Kallas ayrıca toplantıda Suriye ve Gazze'deki durumun da ele alınacağını sözlerine ekledi.

Başlıklar :RusyaİranAvrupa
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026