|

ABD ve İsrail'den büyük tahrik: Gökçeada ve Bozcaada'yı Yunanistan'a verdiler

ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Fotoğrafta Bozcaada ve Gökçeada, Türkiye'ye değil Yunanistan'a ait olarak gösterildi.

13:18 - 2/03/2021 Salı
Güncelleme: 13:29 - 2/03/2021 Salı
Diğer
ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.
ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşadığı krizi gidermek yerine derinleştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Fransa, Mısır, ABD, Suudi Arabistan gibi ülkelerle askeri alımlar ve tatbikatlarda sürekli işbirliği yapan ve ekonomisindeki büyük krize rağmen Türkiye korkusuyla silahlanma harcamalarını büyüten Yunanistan'da bu kez de skandal harita krizi patlak verdi.

  • ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nin resmi Twitter hesabından paylaştığı fotoğraftaki harita detayı şok etkisi yarattı. Harita Yunan basınında da geniş bir şekilde yer buldu.

Sosyal medyada paylaştı

Türkiye'nin gerçekleştirdiği Mavi Vatan tatbikatını yakından takip eden Yunanistan bölgeye savaş gemileri gönderirken, İsrail'den ise gerilimi tırmandıracak bir fotoğraf geldi. ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

  • İkilinin arkasında yer alan skandal harita gündeme anında bomba gibi düştü. İsrail-Avrupa Doğalgaz Hattı'nı gösteren haritada Bozcaada ve Gökçeada Türkiye'ye değil, Yunanistan'a ait olarak gösterildi.

Yunan medyası: "Türkler şoke oldu"

Yunan haber sitesi Pentapostagma'da yer alan haberde "İsrail haritası: Bozcaada ve Gökçeada Yunanistan'a aittir!" başlığı kullanıldı. Haberin devamında ise "Harita jeopolitik bir "satranç tahtası" olarak değerlendirildi ve yukarı ve aşağı yönlerde değişiklik yapılarak, "Bozcaada ve Gökçeada tekrar Yunan renkleriyle sunulunca Türkler şoke oldu!" ifadeleri kullanıldı.

İkili görüşme yapıldı

Haberde Amerikalı büyükeçli Jonathan Schrier, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile bir görüşme yaptı; görüşmede Doğu Akdeniz bölgesindeki güvenlik meselelerinin yanı sıra enerji meseleleri de görüşüldü sözleri yer alırken "
İkili, Doğu Akdeniz boru hattının bir haritasının önünde fotoğraflandı. İsrail Enerji Bakanlığı ile aynı yerde bulunan bu harita, Bozcaada ve Gökçeada adalarını gösteriyor, ancak bunlar Yunanistan'a ait
!" gibi skandal cümleler yer aldı.
#israil
#yunanistan
#gökçeada
#bozcaada
#harita
3 yıl önce