FT: Cumhurbaşkanlığı sorunu finans piyasalarına köstek

Anka
00:00, 26/07/2007, PerşembeG: Güncelleme: 12:11, 26/07/2007, Perşembe
Yeni Şafak
FT: Cumhurbaşkanlığı sorunu finans piyasalarına köstek
FT: Cumhurbaşkanlığı sorunu finans piyasalarına kö

Financial Times gazetesi, “Yatırımcılar cumhurbaşkanlığı sorunu çözümleninceye kadar hisse ve tahvil piyasalarına yeni yatırım yapmaya isteksiz” diye yazdı.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı sorununun piyasalar açısından bir engel oluşturduğu öne sürüldü. Financial Times gazetesi, “Yatırımcılar cumhurbaşkanlığı sorunu çözümleninceye kadar hisse ve tahvil piyasalarına yeni yatırım yapmaya isteksiz” diye yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Vincent Boland imzalı haberinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını ima ederek “partisinin ezici bir seçim zaferini elde etmesinden birkaç gün sonra Türkiye'nin laik kurumları ile diğer bir potansiyel bir çatışma için" zemin oluşturduğu yorumunu yaptı. Financial Times şu görüşleri dile getirdi:

“Analistler, çözümlenmeyen Türkiye'nin gelecek cumhurbaşkanının kim olacağı sorunu açıklığa kavuşıncaya dek ülkenin finansal piyasalar için bir engel oluşturması beklendiğini söylüyorlar. Yatırımcılar, anlaşmazlığın, üç ay önce olduğu gibi Türkiye'nin tüm yönetim kurumlarını içine sürüklenmeden çözümleninceye kadar hisse ve tahvil piyasalarına yeni yatırım yapmaya isteksiz.”

İngiliz gazetesi, analistlerin, AKP'nin seçimde elde ettiği büyük zaferin başlıca nedenlerinden birinin, Gül'ün cumhurbaşkanlığı iddiasına olan desteğin olduğunu söylediklerini belirtti.

Askerin 27 Nisan bildirisini anımsatan gazete, seçim sonuçlarının, Gül konusunda seçmenlerin askerlerden çok AKP'nin yanında yer aldıklarını gösterdiğini kaydetti.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026